x

Se program for verdens største arkitektkongres i København

Nyhed 6. oktober 2022

I 2023 får København besøg af flere end 10.000 arkitekter fra hele verden, når de samles til Union of International Architects (UIA) verdenskonges. Et foreløbigt program for kongressen er netop offentliggjort.

Verdenskongressen for bæredygtig og inkluderende arkitektur – the UIA World Congress of Architects 2023 CPH – finder sted i København fra den 2. til 6. juli 2023. Under overskriften “Sustainable Futures – Leave no one behind” skal arkitekter fra hele verden komme med bud på, hvordan vi kan skabe bedre sammenhæng mellem arkitektur og bæredygtighed. 

Det foreløbige program for the UIA World Congress of Architects 2023 CPH blev lanceret tidligere på ugen.

Blandt de bekræftede oplægsholdere er bl.a. Francis Kéré, Pritzker Prize-modtager i 2022; BIG partner og founder, Bjarke Ingels; EU Kommisionsforkvinde, Ursula von der Leyen; Siemens’ bestyrelsesformand, Jim Hagemann Snabe; Cambridge-økonomen, Partha Dasgupta og WHO Director, Maria Neira. Den nigerianske forfatter og feminist, Chimamande Ngozi Adichie åbner verdenskongressen med et inspirerende oplæg om værdien af lighed og forskellighed.

Læs mere om programmet her

Verdenskongressen i Bella Centret bliver den største platform nogensinde for diskussion af bæredygtig arkitektur. Arkitekter, arkitektstuderende og beslutningstagere får i København mulighed for at dele ideer, løsninger, visioner og erfaringer, der alle skal bidrage til at synliggøre arkitekturens rolle i fremtidens bæredygtige byer med masser livskvalitet – både i byen og på landet. 

Danmark og de andre Skandinaviske lande vil på kongressen synliggøre bæredygtige løsninger fra nordiske arkitekter, der kan inspirere ude i verden.

Arkitektkongressen afholdes hver tredje år, og bliver i 2023 støttet af den filantropiske forening Realdania, Dreyers Fond, Bevica Fonden, Danske Arkitektvirksomheder, Arkitektskolen Aarhus, Det Kongelige Akademi og Akademisk Arkitektforening. 

Hvis du har spørgsmål til aktiviteter på kongressen, deltagelse eller det faglige program kan du kontakte sekretariatet for kongressen direkte.

Kontakt arrangørerne af “Sustainable Futures – Leave no one behind”