x

Otte medlemmer valgt til Realdanias repræsentantskab i Nordsjælland

Pressemeddelelse 10. november 2022

Næsten 1.000 medlemmer og gæster fra Realdanias valggruppe i Område 9, der dækker Nordsjælland, deltog i går i valgmøde i den filantropiske forening. På valgmødet blev der valgt otte medlemmer fra området til Realdanias repræsentantskab.

Realdania holdt onsdag den 9. november valgmøde i foreningens valgområde 9. I Royal Stage i Hillerød, hvor valgmødet blev holdt, blev der valgt otte medlemmer til Realdanias repræsentantskab, der er foreningens øverste myndighed. 

Valgområdet dækker kommunerne Allerød, Ballerup, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal.

Følgende medlemmer fra området blev valgt til Realdanias repræsentantskab for en fireårig periode. De blev valgt blandt 12 opstillede kandidater.

  • Bo Brøndum Pedersen, ingeniør/ejer, Stenløse
  • Dorte Krak, adm. direktør, Værløse 
  • Hassan Chaachouh, projektleder, Hillerød 
  • Jacob Steen Møller, rådgiver, Søborg 
  • Klaus Kaae, Senior Advisor, Hellerup 
  • Line Røtting Dornan, adm. direktør, Frederiksværk 
  • Peter G. H. Madsen, journalist, Humlebæk 
  • Ulrikke Ekelund, prof. bestyrelsesmedlem, Humlebæk
På valgmødet fortalte bestyrelsesformand Lars Krarup og adm. direktør Jesper Nygård om en række af de mere end 4.500 projekter, som Realdania har støttet i sit 22-årige filantropiske virke. De kom også omkring aktiviteter og tilbud for medlemmerne plus foreningens investeringer, der skaber muligheden for støtten til de mange projekter. Derefter var der spørgsmål og debat, og en lang række af deltagerne benyttede sig af muligheden for at få svar fra Realdanias ledelse og komme med input til foreningens arbejde. 
 
”Det var en fornøjelse at møde en masse Realdania-medlemmer i Nordsjælland i går. Jeg er glad for debatten og de spørgsmål og indspark, som medlemmerne kommer med. Og selvfølgelig også for at så mange i år havde ønsket at være en del af vores repræsentantskab. Det er meget positivt. Og jeg glæder mig meget til samarbejdet med de nyvalgte medlemmer af repræsentantskabet fra Nordsjælland,” sagde bestyrelsesformand Lars Krarup efter mødet.
 
Realdania er en forening med 175.000 medlemmer fordelt over hele landet. Foreningen arbejder på basis af sin investeringsformue for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø og støtter bl.a. byudvikling i både små og store byer, den grønne omstilling i byggeriet og bevaring af bygningskultur. Alle, der ejer fast ejendom kan gratis blive medlem af foreningen.
 
Repræsentantskabet er Realdanias øverste myndighed. Her godkendes bl.a. årsrapporten, vælges bestyrelse og vedtages ændringer af vedtægterne. Repræsentantskabet ser også til, at Realdanias bestyrelse og direktion lever op til vedtægter, formål og de besluttede strategier.