x

Fem steder du kan opleve i vinterferien

Nyhed 10. februar 2023

For mange er den kommende uge (eller ugen efter) ensbetydende med vinterferie. Det betyder også, at der rundt omkring i landet er planlagt diverse arrangementer og aktiviteter for både børn og voksne. Vi har samlet fem forskellige steder som inspiration til ferieudflugterne.

Aktiviteter for hele familien i Dansk Arkitektur Center

Der er lagt op til fastelavnsstemning og kreativitet i DAC. Nyd en fastelavnsbolle imens du pynter fastelavnsris i arkitektonisk stil eller bygger LEGO® arkitektur til Månen. Traditionen tro afholdes også tøndeslagning foran BLOX-bygningen for børn i alderen 2-11 år med godteposer og ansigtsmaling. Vær opmærksom på at sidstnævnte kræver tilmelding.

Læs mere om de forskellige aktiviteter i DAC i vinterferien, og hvordan du tilmelder dig: Det sker i vinterferien - Dansk Arkitektur Center - DAC

Kreative værksteder på Holmegaard Værk

På glasatelieret på Holmegaard Værk kan du slippe fantasien løs og lave din helt egen raslebøsse eller slikskål i glas eller dekorerer vasen til fastelavnsriset. Du kan også kigge med, når dygtige glaspustere puster glas og blive blæst bagover af varmen fra de glohede ovne i værkstedet samt spise i glasværkets restaurant, der i anledningen af Dining Week serverer en særmenu. Gratis entré for børn under 18 år. 

Keramikmuseum CLAY i Middelfart

Har du lyst til at udforske lerets egenskaber og arbejde med den japanske skæreteknik kurinuki? I vinterferien kan du komme på workshop med Helene Thing på CLAY - Nordens eneste specialmuseum for keramisk kunst. Helenes kærlighed til lerets mange muligheder deler hun ud af, og hun har stor erfaring med at undervise både børn og voksne i keramikkens teknikker.

FÆNGSLET i Horsens 

Besøg fængselsmuseet i vinterferien. Her vil du i en af aktiviteterne få overleveret et skrivehæfte fra en tidligere fange. Hæftet er fyldt med opgaver, som får jer ud i friheden. Du kan også prøve virtual reality-udstyr og få oplevelsen af at flygte fra fængslet gennem en 18 meter lang tunnel. Børn under 18 år har gratis entré.

Læs mere om hvad der sker i FÆNGSLET: Familieaktiviteter i vinterferien | FÆNGSLET (faengslet.dk)

Østers safari og sælsafari i Vadehavscentret

VADEHAVSCENTRET sætter rammerne for at du og din familie kan opleve Vadehavets forunderlige verden. Faguddannede naturvejledere er klar til at tage på tur, hvor du blandt andet kan komme på østers- og sælsafari. Centeret tilbyder også altid på fortællinger og udstillinger, som er værd at se i vinterferien.
 
Læs mere om centeret eller book en tur: Vadehavscentret - Se vores turkalender og book online!

 

Det var blot fem forskellige bud på noget, du kan lave i vinterferien. Mange andre projekter, vi har støttet, har også særlige arrangementer i anledningen af vinterferien eller udgør oplagte tur-destinationer. Med vores turguide Turen går til Realdania i hånden kan du finde mange flere spændende oplevelser over hele landet. 

 

Turen går til Realdania