x

Opdag kunst i det byggede miljø med The Danish Club

Nyhed 23. marts 2023

The Danish Club sætter fokus på enestående kunstoplevelser i vores byrum og landskaber. Det sker med præmiering af 50 værker i det offentlige rum landet over.

En kæmpe isbjørn på havnen i Horsens, balloner i Københavns metro og et kæmpe-øje på et parkeringshus i Fredericia. Vi støder ofte på kunstværker i det offentlige rum og i samspil med bygninger, byer og landskabsarkitektur, men det er sjældent, vi stopper op og går på opdagelse i værkerne.

Kulturklubben The Danish Club sætter nu fokus på 50 værker kåret af et kunstfagligt panel, og på listen findes blandt andre de tre førnævnte værker af kunsterne Maria Rubinke, Jeppe Hein og Kirstine Roepstorffs. 

“Ønsket med #TOP50kunstværker er at gøre flere opmærksomme på de mange gratis kunstglæder, vi er omgivet af i hverdagen. Præmieringen skal være med til at skabe begejstring for og viden om den kunst, vi alle møder i det daglige,” siger direktør og stifter af The Danish Club Merete Otillia Knudsen.

Det kunstfaglige panel har i udvælgelsen lagt vægt på, at værkerne skal være fordelt over hele Danmark. Desuden er der en bred repræsentation af forskellige typer af værker:

“Listen rummer alt fra videoværker, gavlmalerier, bygningsintegreret kunst, værker, som tjener en funktion til skulpturer. Personligt kigger jeg altid efter noget, som rører mig. Et eller andet, som gør opmærksom på sig selv, griber mig eller på anden måde fortæller mig en historie, som hænger sammen med det sted i det offentlige rum, værket optræder,” fortæller forfatter, kulturjournalist og medlem af det kunstfaglige panel, Adrian Lloyd Hughes.

Listen med de 50 værker kan ses på danishclub.dk sammen med en online-guide og et Danmarkskort, som fortæller om værkerne og viser deres placering. Den filantropiske forening Realdania har støttet projektet.

Se den komplette lister over 50 værker i det offentlige rum