x

Officiel indvielse af overdækningen af Kimbrertorvet

Pressemeddelelse 12. april 2023

Fredag den 28. april bliver overdækningen af Kimbrertorvet officielt indviet, så der nu er bedre plads til liv og aktivitet hele året i centrum af Aars.

Taler, musik og underholdning for børn. Fredag og lørdag i uge 17 kommer der til at ske en masse i forbindelse med, at overdækningen af Kimbrertorvet står færdig.   

Et levende og overdækket byrum på byens centrale plads bliver et forsamlingssted, men også et sted, som med sine arkitektoniske kvaliteter og belysning gør Kimbrertorvet til oplevelsesrum på tidspunkter, hvor byen ellers ligger stille hen. Med gennemførslen af projektet får Aars et overdækket byrum, som gør det let for lokale aktører at afvikle både spontane og stort planlagte aktiviteter midt i byen. 

Ambitionerne om en overdækning af Kimbrertorvet fremgår også med stor opbakning bl.a. fra den bymidteplan for Aars By, som Vesthimmerlands Kommune gennemførte i 2020. 

"Først og fremmest har det været spændende at følge byggeriet undervejs siden spadestikket i august. For det er tydeligt, at Vesthimmerland og Aars får et overdækket byggeri, som vil bidrage til handelslivet i byen og være ramme for arrangementer og events mange år fremover – ligegyldigt hvordan det danske vejr arter sig. Det bliver en stor dag at klippe snoren, og jeg vil i den forbindelse sende et anerkendende skulderklap til de mange lokale initiativgrupper og Realdania, som har muliggjort at Aars by får et unikt samlingssted i midtbyen", siger Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen.  

Laura Kristine Bjerre Munch, Projektchef hos Realdania, siger om den filantropiske forenings engagement i projektet her kort inden indvielsen på Kimbrertorvet: "I Realdania arbejder vi for at styrke bymidterne, så de også i fremtiden er attraktive for borgere, besøgende og erhvervsliv. Det gør vi blandt andet ved at styrke de fælles mødesteder, for eksempel byens torv. Derfor har vi bidraget til overdækningen af Kimbrertorvet, og vi håber, at det bliver til gavn og glæde for alle, som bor i og besøger Aars."

Hos de lokale kræfter i Aars er der også store forventninger til Kimbrertorvet, når overdækningen er indviet: "Her 7 år efter at de første idéer kom på tegnebrættet, er vi glade for, at overdækningen står klar. Overdækningen tilfører bylivet i Aars en vifte af muligheder både ved arrangementer og i dagligdagen, hvilket også udspringer af Vesthimmerlands Kommunes bymidteplan for Aars by, hvor overdækning af Kimbrertorvet var et af de udviklingsprojekter, der kunne løfte byen. Vi er helt klar til indvielse og mange af de arrangementer, der naturligt kommer i løbet af sommeren og foråret", siger Jørgen Kristensen fra Aars Borgerforening, Jørgen Sørensen fra Aars Handelstandforening og Finn Mathiassen, Projekt GIB. 

Programmet strækker sig over to dage fra fredag 28. april til lørdag 29. april. Den officielle markering af indvielsen er fra kl. 15.00 – 16.00 om fredagen, hvor der holdes taler af blandt andre Borgmester, Per Bach Laursen og Laura Kristine Bjerre Munch, Realdania. Der vil også være musik og underholdning med Ib Grønbech, Signe Olsen, Mindst 4 og Det Flyvende Kuffertcirkus. Alle er meget velkomne.