x

Podcast: Ny sæson af ’Mit sted’ om byer og bysamfunds betydning for livskvaliteten

Nyhed 20. april 2023

I den nye sæson af podcast-serien 'Mit Sted' tager en række kendte danskere os igen med til steder, der har dannet arkitektonisk ramme for deres liv. Denne gang med fokus på byer og bysamfund.
Vi besøger den lille flække, provinsbyen og storbyen og taler om, hvad de steder betyder for de medvirkende, og hvordan de har præget dem.

Lyt med, når Thomas Stokholm og en række kendte danskere tager dig med rundt til nogle af landets byer og bysamfund, hvor samtalerne kredser om, hvordan de har formet deltagernes liv og hverdag.

Du kan bl.a. høre Anders Agger fortælle om udfordringerne ved at flytte fra den ene ende af Jylland til den anden, Katinka Bjerregaards opvækst på unikke, mytiske og sårbare Christianshavn og Jan Gintbergs tanker om at være bonderøv, når man kun bor lidt uden for en forstad til København.

Kendetegnet for podcast-serien ’Mit Sted’ er, at vi kommer tæt på en række kendte danskere og får indsigt i et sted, der er helt specielt for dem. Et sted, der har betydning for deres liv, og hvor arkitekturen spiller en rolle for de følelser og minder, der vokser frem.   

Podcasten kan hentes i din fortrukne podcastapp, på realdania.dk/podcast eller bolius.dk/mitsted

Medvirkende:

  • Anders Agger, journalist og forfatter, fortæller om udfordringerne ved at flytte fra den ene ende af Jylland til den anden.
  • Ditte Giese, journalist og forfatter, tager os med ud at gå med hunden og sætter ord på de små og store forskelle mellem Amager og København. 
  • Jan Gintberg, komiker, besøger sin fødeby Lynge i Nordsjælland og tager os med en tur ned ad hovedgaden, hvor snakken falder på alt fra tandlæger, biblioteker og bonderøve. 
  • Katinka Bjerregaard, musiker og forfatter, tager os med til Christianshavn, hvor hun er født og opvokset. Her møder smukke, gamle huse, stort nybyggeri og beboer fra alle livets hylder, en faretruende strøm af turister.
  • Jonas Risvig, filminstruktør, tager os med til sin barndomsgade i byen Sejs ved Silkeborg, her er alt noget nær perfekt, så han måtte til København for at finde ridser og huller for at kunne udvikle sig.
  • Maria Kavita Nielsen, Iværksætter og formand for det Nationale Integrationsråd, tager os med til hjembyen Faaborg og reflekterer over byens fremtid og funktion. 

Journalist og podcast-producent Thomas Stokholm er vært og samtalepartner med de medvirkende, og projektchef og byplanlægger Ditte Marquard Jessen fra Realdania perspektiverer fortællingerne ud fra de byudviklingsmæssige tendenser.

’Mit Sted’ er lavet på initiativ af den filantropiske forening Realdania og Videncentret Bolius.

Lyt med, og bliv klogere på arkitekturens betydning for vores livskvalitet.

Relateret indhold