x

Syv medlemmer valgt til Realdanias repræsentantskab

Pressemeddelelse 5. oktober 2023

Realdania afholdt torsdag den 5. oktober repræsentantskabsmøde i Aarhus på Radisson Blu Scandinavia Hotel.

På mødet blev der til den filantropiske foreningens repræsentantskab valgt syv medlemmer, der var indstillet af en række særlige interesseorganisationer inden for det byggede miljø. 

Følgende medlemmer blev valgt for en fireårig periode:

  • Elly Kjems Hove, underdirektør i DI Byggeri
  • Gunde Odgaard, sekretariatsleder i Bygge- Anlægs- og Trækartællet (BAT)
  • Henrik Fugmann, bestyrelsesformand i TEKNIQ Arbejdsgiverne
  • Henrik Garver, adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI
  • Henrik Lindved Bang, adm. direktør i Bygherreforeningen
  • Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder
  • Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening

Bestyrelsesformand i Realdania, Lars Krarup, glæder sig over det brede kompetencefelt blandt de valgte kandidater.

”Hvert fjerde år afholder Realdania valg til repræsentantskabet efter indstilling fra en række inte-resseorganisationer inden for det byggede miljø. Det er et vigtigt bidrag til foreningens relationer ud i det faglige miljø på det felt, som vi arbejder med, primært indenfor filantropien. Samtidig er det en mulighed for at supplere vores øverste organ med kompetencer, som ikke altid finder vej ind i repræsentantskabet via vores faglige og geografiske valgmøder.”

Repræsentantskabsmødet blev afholdt i Aarhus, hvor Realdania har støttet en række projekter, bl.a. udviklingen af havneområdet med Dokk1 og havnepladserne, en renovering af Ole Rømer Observatoriet, der er ført tilbage til et mere oprindeligt udtryk, og Godsbanen, som i dag huser en lang række kreative aktiviteter.

Realdania er en forening med ca. 180.000 medlemmer, der arbejder for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø – forstået som de fysiske rammer for vores hverdag. Det er f.eks. byudvikling, byggeri og bevaring af vigtige kulturmiljøer. Siden år 2000 har Realdania støttet ca. 4.750 projekter med i alt ca. 22,4 mia. kr.

Repræsentantskabet er Realdanias øverste myndighed og fører kontrol og tilsyn med, at bestyrelse og direktion yder deres bedste for at nå Realdanias mål.