x

Fra frisørsalon i Vimmelskaftet til bondehus i Tibirke

Nyhed 27. november 2023

Ny podcast inviterer lytteren med på en litteratur- og arkitektur-tur til seks steder, hvor der burde hænge en mindeplade for en kendt forfatter.

København har mange mindeplader på huse, hvor forfattere har boet. Men der er også mange andre interessante steder uden mindeplader, som er helt oversete.
 
I podcast-serien ’Pladen på facaden – byrummets litterære mindesteder’ besøger forfatterne og journalisterne Klaus Rothstein og Pernille Stensgaard (begge fra Weekendavisen) seks oversete steder, hvor der burde hænge en litterær mindeplade. Undervejs fortæller de om litteratur og forfatterliv, om steder, arkitektur, byer og bøger. 
 
Vi hører om Agnes Henningsens fancy frisørsalon på Vimmelskaftet, Amalie Skrams lejlighed på det nybyggede Østerbro, Thit Jensens hjem på buldrende Toftegårds Plads i Valby, Villy Sørensens flugt fra et hospitalsbyggeri i Hvidovre, Tine Brylds hus i Danmarks første villakvarter – og til sidst tager vi ud af byen til Johannes V. Jensen bondehus i Tibirke Bakker. 
 
Vi er med på alle turene, når Klaus Rothstein og Pernille Steensgaard fortæller om forfatternes liv i byen, byens udvikling og det omgivende byrums betydning. Tilsammen giver de seks fortællinger et levende og oplevelsesrigt indtryk af byen i krydsfeltet mellem litteratur, arkitektur og mindekultur.

"Jeg håber, at lytterne vil gå ud i byen med mig og Pernille i ørene. De velkendte steder vil helt sikkert få ny mening," siger Klaus Rothstein, der har tilrettelagt serien, som er udgivet af Weekendavisen og produceret i samarbejde med Realdania.

Hør alle seks afsnit i serien:

Pladen på facaden | Weekendavisen