x

Julekalender: Kan du gætte, hvilket tag julemanden er landet på?

Pressemeddelelse 17. november 2023

Kom med på en arkitekturhistorisk julerejse, når julemanden gennem 24 dage kravler over renæssancens svungne gavle, balancerer på modernismens skrå tagflader og maser sig ned gennem skorstene på charmerende skønvirkehuse. Kan du gætte hvilket af Realdania By & Bygs mange huse, julemanden er landet på? Tilmeld dig og test din viden.

Tænk at være den julemand, som kan rejse rundt i sin kane og lande på alt fra krøllet ålegræs og kulsorte skiferplader til friske sivrør og glaserede teglsten. Dét kan Realdania By & Bygs julemand. Og gætter du med, så er det måske dit tag julemanden lander på med en gave.

Hver dag fra den første december og frem til jul lander julemanden på taget af et af Realdania By & Bygs mange huse. Du skal gætte hvilket. Men vi har gjort det lidt svært og kun givet dig et lille udsnit af hvert tag. Heldigvis er der hjælp at hente.

Julemandens rejse foregår på kryds og tværs af hele Realdania By & Bygs samling af ejendomme; fra Grønland i nord til Nakskov i syd, fra 1500-tallets borge af mursten og op til nutidens bygninger i stål og glas. Tag med på rejsen og kom lidt tættere på 500 års dansk bygningskultur.

Samlingen fortæller om vores fælles historie

De mange huse, som julemanden besøger, har alle en plads i fortællingen om dansk arkitektur; de er håndgribelige levn, som viser udviklingen i det danske samfund, og som fortæller om byggeskikke og materialer og om det liv, der er blevet - og bliver - levet i bygningerne.

Realdania By & Bygs samling af unikke historiske ejendomme rummer væsentlige eksempler på arkitektur og byggeskik fra middelalder til nutid. Som ejer og bygherrer fører Realdania By & Byg Foreningen Realdanias mission og strategier om livskvalitet i det byggede miljø ud i livet.

Som ejer har Realdania By & Byg mulighed for at give adgang til bygningskulturen. Dét sker, når Realdania By & Byg Klubben åbner dørene til de bemærkelsesværdige huse, som normalt er lukket for offentligheden.

Vind et ophold på Hindsgavl Slot

Realdania By & Bygs julekalender er efterhånden blevet en tradition. Og vi har glædet os til at præsentere julekalenderen 2023. Hver låge rummer et udsnit af et tag, som julemanden er landet på. Men det er ikke det eneste, du skal gætte. Vi har nemlig tilføjet et lille ekstra spørgsmål, som godt kan give grund til lidt grubleri. Der er naturligvis hjælp at hente i både ord og billeder.

Når du er tilmeldt, modtager du hver dag i december og frem til jul en mail med dagens låge. Svar på spørgsmålene og få chancen for at vinde oplevelser og rundvisninger med Realdania By & Byg Klubben. Hver dag trækker vi en vinder. Hovedpræmien er et ophold på det smukke Hindsgavl Slot på Fyn. Du forpligter dig ikke til at modtage andet end de 24 mails.

Meld dig til allerede nu - brug linket i nedenstående boks. Så er du klar til at gætte med, når julemanden starter sin rejse den 1. december. Alle kan være med.

Held og lykke – og glædelig december.