x

50 arkitektrådgivere udvalgt til Underværker 2024-2027

Nyhed 13. november 2023

Det er attraktivt at arbejde med ildsjæle og bæredygtighed i det byggede miljø. Underværker har modtaget ikke mindre end 101 ansøgninger fra kompetente rådgivere, der ønsker at blive en del at Underværkers Rådgivertrup. Heraf er i alt 50 rådgivere nu udvalgt, og de står klar til at hjælpe ildsjæle med at løfte deres Underværk-projekter i 2024-2027.

Rådgiverne har en bred geografisk repræsentation og kan hjælpe de frivillige ildsjæle hele vejen igennem byggeriets mange forskellige faser – fra den indledende idegenerering og skitsering til inddragelsen, projektplanlægning, papirarbejdet, myndighedsdialogen og projekteringen. Derudover har rådgiverne også det til fælles, at de kan hjælpe ildsjælene med at gøre deres projekter mere miljømæssigt bæredygtige med ressourcebesparende løsninger.

Rådgiverne er også meget forskellige i deres ekspertise og tilgang. Det passer godt til Underværkers brede vifte af projekttyper.

”Vi håber, at alle ildsjæle i Underværker vil dykke ned i listen og række ud til de arkitekter og landskabsarkitekter, der nu står klar til at hjælpe dem med at tænke bæredygtigt og få deres projekter i mål,” fortæller Laura Kristine Bjerre Munch, projektchef i Realdania og fortsætter: ”Rådgiverne er vidt forskellige. Nogle arbejder i lille skala, andre i stor. Nogle eksperimenterer med byggematerialet - andre arbejder med transformation, bevaring og sund fornuft lokalt. Alle perspektiver er relevante og tager afsæt i gode gamle dyder om genbrug, genanvendelse, håndværk, helhedstænkning og holdbarhed. Jeg kan kun opfordre til, at man dykker ned i listen og går på jagt efter den rådgiver, der matcher ens Underværk og tilgang bedst.” 

Blandt de 50 rådgivere er der 41 arkitekter og ni landskabsarkitekter, fordelt i både øst- og vestdanmark. De er udvalgt blandt 101 ansøgninger til Underværker i efteråret 2023. 

Om Underværker og ekstern rådgivning

Underværker er en Realdania-kampagne, der støtter frivillige ildsjæle, der arbejder med lokale fællesskabende projekter i det byggede miljø. Ildsjælene kan søge om op til 1,2 mio. kr. Underværker stiller ofte som krav, at en mindre del af bevillingen afsættes til en ekstern professionel rådgiver, der kan hjælpe med at få projektet realiseret og tænkt bæredygtigt. 

Det er op til ildsjælene at bestemme, hvilken rådgiver, de ønsker at ansætte i deres projekt. Listen er tænkt som inspiration og hjælp til at finde en professionel rådgiver med kompetencer, der matcher både Underværkers og ildsjælenes ambitioner og behov.
 

De udvalgte rådgivere:

Arkitektrådgivere:

Hovedstaden

 1. Studio Marie Persson
 2. Gründl Haahr
 3. Tan & Blixenkrone
 4. Jesper Kusk Arkitekter
 5. AIMING SPACES / Studio Formation
 6. Dyrendahl
 7. Spektrum Arkitekter
 8. Pihlmann Architects
 9. Jes Vagnby Arkitekter
 10. Peter Kjær Arkitekter
 11. Office Kim Lenshow
 12. Arkitktektfællesskabet
 13. Djernes & Bell
 14. Cora Valloire / Christine Bjerke Studio
 15. Johansen Skovsted Arkitekter/ A part of SUM

Midtjylland

 1. Anne Mette Exner Arkitektur
 2. Julie Bundgaard Arkitekt
 3. Vildbrad Egemose
 4. Fenger Arkitektur
 5. Bregenov Architects
 6. TegnG
 7. Tegnestuen Arken
 8. TIME ARCH
 9. Rumgehør
 10. Proces Arkitekter
 11. Lykke Arkitektur
 12. Erik Arkitekter

Nordjylland

 1. P+P Arkitekter
 2. Hus og varme
 3. Bjerg Arkitektur
 4. Hahn Lavsen

Sjælland

 1. Warring Arkitekter
 2. Martin Freeman Arkitektur og Design
 3. Lapostella Arkitektur og Design
 4. Lynge Lynge Arkitekter

Syddanmark

 1. Studio Hirch
 2. Verna
 3. Studio Heima
 4. Rex Skov Arkitekter
 5. FAVN
 6. Tegnestude Stedse

 

Landskabsrådgivere:

Hovedstaden

 1. OPLAND
 2. BRØN STUDIO
 3. Efterland/Krydsfelt
 4. 1:1 Landskab
 5. Thing Brandt Landskab

Midtjylland

 1. Labland
 2. Urbanlab Nordic

Nordjylland

 1. BY+LAND

Sjælland

 1. Byoglandskab Development