x

2024 bliver det travleste år i Realdania By & Byg Klubben – og vi glæder os

Nyhed 20. december 2023

26.000 fødder er i det forgangne år trådt over dørtærsklen, når Realdania By & Byg Klubben har åbnet døre til dansk bygningskultur over hele landet. Nu rinder arkitektur-året 2023 snart ud. Et nyt år står på spring. I Realdania By & Byg glæder vi os til igen at kunne invitere indenfor til åbent hus og rundvisninger i dansk bygningskultur.

2023 lakker mod enden. Man kan vælge at gøre status, tælle sammen og gøre op. Eller man kan bruge de mange mørke timer i december på at se frem. Frem mod 2024. 

I Realdania By & Byg ser vi fremad, og vi kigger ind i et travlt år. Et år fyldt med projekter, som vi kan sætte punktum for efter mange år med restaurering og omdannelse. Nu er bygningerne sikret for eftertiden og klar til et nyt liv. I andre projekter sætter vi punktum efter en byggeproces, der har haft til formål at udvikle dansk nybyggeri i en ny og mere klimabevidst retning.   

Alle er inviteret, når vi åbner dørene

I Realdania By & Byg ser vi altid frem til disse projektafslutninger. Det er markeringen af, at endnu et hus er sikret for eftertiden og har fået nyt liv, eller at intentionen med et helt nyt hus er blevet til virkelighed, og at dansk byggeri er blevet klogere.

Projektafslutningerne er en fejring, hvor vi har mulighed for at invitere alle interesserede indenfor til et kig på huset og en snak om vores arbejde og om arkitektur. Og for de særligt interesserede er der mulighed for at komme med arkitekterne på rundvisning og høre om alt fra farvevalg til fjernvarme, fra betonelementer til bindingsværk.

I første halvdel af 2024 glæder vi os særlig meget til at åbne dørene til: 

Realdania By & Byg Klubben viser rundt i hele landet

I Realdania By & Byg Klubben ser vi også frem til igen at kunne åbne døren til Arne Jacobsens eget hus i Charlottenlund og åbne porten til byggepladsen ved Støberihallerne i Præstø. Vi glæder os også til at tænde vores kamera og mikrofon, når vi inviterer på online-rundvisning i Odense Adelige Jomfrukloster og til at byde på varm kaffe og foredrag om arkitekt Kay Fisker. For blot at nævne et par af de mange arrangementer, som allerede er lagt til salg på Klubbens hjemmeside.  

Reportage fra årets sidste online rundvisning
Et kig på vores deltagerliste for 2023 viser, at der er stor interesse for at opleve dansk bygningsarv fra alle tidsaldre, lige fra middelalder til modernisme, og interessen er landsdækkende. Hele 13.000 spændte, nysgerrige og interesserede gæster fra hele landet var med, da Realdania By & Byg Klubben i 2023 inviterede indenfor i den danske bygningsarv. 

Vi deler jeres passion for de gamle huse og deres fortælling, for morgendagens arkitektur og for det gode håndværk. Og derfor glæder vi os til, at Realdania By & Byg Klubben næste år kan åbne dørene mere end 250 gange og byde velkommen til vores gæster ude på byggepladserne, inde i husene og rundt om bygningerne og også på skærmen til alle dem, som er online og ser med hjemmefra. 

 

Julen banker på

Inden nytårsløjerne kan begynde, står årets hyggeligste højtid dog for døren. Gennem hele december har Realdania By & Bygs julemand rejst fra hus til hus og spredt julehygge i Realdania By & Byg Klubbens julekalender. 

Over 10.000 julekalender-deltagere har gættet med, når julemanden kravlede på tage over hele landet. Tak for det. 

Vi håber, at alle må få en glædelig jul og et godt nytår. Og vi glæder os til at se jer ude i det byggede miljø i 2024.