x

Ejendomsbranchen får fælles standard for samfundsansvar

Nyhed 11. januar 2024

En række ejendomsaktører har i fællesskab udviklet en ESG-standard. Standarden skal sikre mere fokus på samfundsansvar inden for ejendomsbranchen. Realdania har støttet udviklingen.

Ejendomsbranchen har fået en gratis og fælles standard for ESG-rapportering, som långivere, investorer og andre interessenter kan bruge til at fremme samfundsansvaret inden for ejendomme i Danmark. 

‘Real ESG – The Real Estate Reporting Framework’ er netop blevet udgivet som et gratis værktøj via EjendomDanmark og Molio, og arbejdet har fået støtte fra Realdania. Projektets fokus er særligt ensartede datapunkter, som medvirker til, at rapporteringen i ejendomsbranchen bliver mere transparent, konkret og sammenlignelig.

”I Realdania lægger vi stor vægt på åbenhed og transparens, og vi arbejder kontinuerligt og ambitiøst på at udvise samfundsansvar. Dette værktøj kan være med til at rykke ejendomsbranchen, fordi det har ambitiøse datapunkter og beregningsprincipper, som kan skabe positive forandringer”, siger Anne Gade Iversen, der er projektchef i Realdania.

Værktøjet giver mulighed for at sammenligne og opsamle viden på tværs af branchen. Dermed får ejendomsbranchen en fælles referenceramme for negative og positive påvirkninger inden for miljø, sociale forhold og ledelse (ESG - enviroment, social og governance). 

Værktøjet er udgivet i to udgaver. Den fulde ESG-skabelon er rettet mod større ejendomsbesiddere, mens den enkle udgave er rettet mod mindre ejendomsbesiddere.

Projektet går nu ind i næste fase, hvor en perlerække af førende aktører videreudvikler værktøjet. Holdet bag bliver nemlig bl.a. AkademikerPension, AKF, AP Ejendomme, ATP Ejendomme, Balder Danmark, Colliers, Danica Ejendomme, Danske Bank, Deloitte, Djøf Advokat, DTU Sustain, EjendomDanmark, Home.Earth, Jyske Bank, Jyske Realkredit, KAB, Lærernes Pension, Molio, Nykredit, PKA Ejendomme, Realkredit Danmark, Simiab, Thylander og Velliv med fortsat støtte fra Realdania.

Det forventes, at næste udgave af ESG-standarden for ejendomsbranchen bliver udgivet som et gratis værktøj medio 2024 via EjendomDanmark og Molio.

Find ESG-redskabet Real ESG - The Real Estate Reporting Framework hos EjendomDanmark her.