x

Kirkens Korshær åbner nyindrettet varmestue i Nykøbing Falster

Pressemeddelelse 23. februar 2024

Den 29. februar 2024 slår Kirkens Korshær dørene op for sin nyindrettede varmestue i Nykøbing Falster. Brugerne har deltaget i udformningen, hvor fokus har været at skabe de optimale rammer for det sociale arbejde.

Den nyindrettede varmestue i Nykøbing Falster er en del af projektet ”Fra væresteder til håbssteder”, finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond, den filantropiske forening Realdania og Kirkens Korshær. 

Projektet har som ambition at udvikle fremtidens væresteder, så de skaber de bedst mulige rammer for både brugernes trivsel og den socialfaglige indsats, forklarer chef i Kirkens Korshær, Jeanette Bauer:

"Med projektet er der fokus på, hvordan brugerne kan finde ro, og hvordan basale behov for mad, hvile og et bad kan dækkes på en værdig måde i trygge rammer. Rammerne har også fokus på at understøtte det vigtige relationsarbejde med stedets brugere."

Konkret har man i indretningen af varmestuen i Nykøbing Falster fokuseret på brugen af farver, lys, specialbyggede møbler, bevægelsesmønstre og at skabe plads til, at man kan være fælles om forskellige aktiviteter, men også til at være sig selv.

Hvordan skaber man fremtidens værested?

For at undersøge effekterne af projektet undersøger VIVE konfliktniveau og brugernes trivsel før og efter nyindretningen af værestedet. Formålet er at finde ud af, hvordan man skaber de bedste rammer for mennesker i udsathed.

I Nykøbing Falster er den nye varmestue indrettet i eksisterende rammer i samarbejde med brugerne. Jeanette Bauer håber, det kan fungere som inspiration til, hvordan man indretter socialt arbejde i fremtiden: 

"Vi håber, at det nye værested kan gøre en forskel for det vigtige sociale arbejde. Men samtidig ønsker vi at generere ny viden om, hvordan også de fysiske rammer kan gøre en forskel - for eksempel når det kommer til at minimere konflikter."

Åbningen

På åbningsdagen d. 29. februar 2024 er repræsentanter fra fondene bag projektet, Kirkens Korshær samt brugere til stede. 

Arrangementet er åbent for pressen. Tilmelding og spørgsmål til politisk konsulent i Kirkens Korshær, Kjartan Andsbjerg.