x

Open call for kurator til Arkitekturbiennalen 2027

Nyhed 8. april 2024

For første gang gennemføres et open call for ideer og teams til kuratering af det officielle danske bidrag i Den danske Pavillon på Arkitekturbiennalen i Venedig i 2027. Ansøgningsfristen er den 13. maj 2024.

På vegne af Kulturministeriet, Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg og den filantropiske forening Realdania, efterspørger Dansk Arkitektur Center i et prækvalificerende open call en kurator til det officielle danske bidrag i Den danske Pavillon på den internationale arkitekturbiennale i Venedig 2027.

Arbejdet med det danske bidrag til Arkitekturbiennalen 2027 påbegyndes tidligt i ønsket om at skabe et forløb frem mod biennalevisningen, som sikrer udvikling, genererer ny viden, debat og effekt.

Inden for de seneste årtier er der opstået en ny og globalt udbredt bevidsthed om, at menneskeheden står foran et afgørende paradigmeskifte i vores tilgang til arkitekturen og måden vi bygger på.

Under temaet ”Mod en ny arkitektur” ønsker man at udforske, hvordan et nyt paradigme for arkitekturens æstetik, produktion og genbrug kan bidrage til udformningen af et demokratisk velfærdssamfund inden for de planetære grænser.

Med dette open call søges overordnede idéer og teams, der kvalificerer, hvordan temaet kan udfoldes og belyses gennem en markant udstillingsoplevelse for gæsterne i Den danske Pavillon i Venedig.

Flere faser

I den første fase af open call identificeres 3-7 udvalgte ideer og teams, der efterfølgende i anden fase konkurrerer om kuratoropgaven. Det forventes, at en endelig kurator udvælges i september 2024.

Dansk Arkitektur Center og resten af partnerskabet opfordrer alle kvalificerede til at byde ind med idéforslag. Det kan for eksempel være arkitekter, landskabsarkitekter eller andre fagprofiler, der ønsker at kuratere det danske bidrag.

Afleveringsforslag skal være indsendt d. 13. maj 2024.

Læs mere om open call for kurator Arkitekturbiennalen 2027.