x

Nyt stort Familiehus i Glostrup skal hjælpe familierne, når børn og unge bliver udskrevet fra psykiatrien

Pressemeddelelse 28. juni 2024

Nu kan familierne se frem til bedre hjælp, når børn og unge med psykisk sygdom er indlagt og i tiden efter udskrivelsen. Det sker i form af et nyt familiehus i Glostrup, som bliver til virkelighed takket være støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond og den filantropiske forening Realdania på 30 millioner kroner fra hver af bidragsyderne.

For Den A.P. Møllerske Støttefond har det været afgørende at støtte familiernes muligheder for selv at hjælpe deres barn og komme tættere på at leve et almindeligt familie- og arbejdsliv i en hård periode for familien. 

Filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk siger: "Vi er glade for at kunne bidrage til et projekt, der har så stor betydning for børne- og ungdomspsykiatrien. Familiehuset vil forbedre de fysiske rammer og skabe nye og bedre muligheder for de pårørende og for at fastholde sociale relationer og kontakter til hverdagslivet for de børn og unge, der står i en svær situation. På den måde kan den fysiske ramme, som Familiehuset kommer til at udgøre, have en væsentlig betydning for at understøtte den samlede rekreation og trivsel – for både børnene, de unge og deres familier."

Børne- og ungdomspsykiatrien i Region Hovedstaden kan nu se frem til et markant bedre tilbud. 

"Det rammer en hel familie, når et barn bliver psykisk syg, og i det nye Familiehus kan familien samlet blive hjulpet tilbage til en mere normal hverdag. Trygge rammer sammen med andre familier, der er i en lignende livssituation, er afgørende. Familiehuset bliver et vigtigt løft for børne- og ungdomspsykiatrien i Region Hovedstaden. Derfor er jeg meget taknemmelig over de fine donationer, som muliggør det nye byggeri,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Formand for Social- og Psykiatriudvalget, Peter Westermann (SF), glæder sig også over det nye byggeri.

”Børne- og ungdomspsykiatrien kalder på hjælp. Alt for mange har brug for behandling og der er for få til at give den. Miljøet, som behandlingen af patienten og støtten til pårørende skal komme fra og foregå i, er afgørende. Derfor er det afgørende vigtigt at vi nu kan bygge et familiehus som dette. Jeg er sikker på, at det nye familiehus vil hjælpe rigtigt mange børn og unge og deres familier,” siger han.

I det kommende Familiehus får forældre og søskende en mulighed for at overnatte i et af de 10 familieværelser. Huset skal også danne rammen om mødet med andre familier i samme situation, unge- og forældrementorer, kommunen og frivillige.

"Det nye hus vil være afgørende for de familier, som oplever, at hverdagen er blevet revet fra dem på grund af psykisk sygdom. Samtidig giver det mulighed for at danne rammerne omkring vores arbejde med andre aktører," siger Eva Zeuthen Bentsen, direktør i Region Hovedstadens Psykiatri.

Familiehuset skal bygges ved siden af Børne- og ungdomspsykiatriens sengeafsnit i Glostrup. Huset har tidligere været planlagt parallelt med et stort nybyggeri til Børne- og ungdomspsykiatriens sengeafsnit, Nordstjernen, som regionen har måttet udskyde af økonomiske grunde. 

Det vil koste knap 70 millioner kroner at opføre Familiehuset, hvoraf 60 millioner kroner finansieres af fondenes bidrag, og resten af Region Hovedstaden.