x

Hvem skal kuratere Den danske pavillon på Arkitekturbiennalen i Venedig i 2027?

Nyhed 26. juni 2024

Dansk Arkitektur Center, Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg og den filantropiske forening Realdania har på vegne af Kulturministeriet afholdt et åbent call for at finde kandidater til at kuratere det officielle danske bidrag i Den danske Pavillon på den 20. internationale Arkitekturbiennale i Venedig i 2027. Nu er fem kandidater udvalgt til at gå videre.

I alt deltog 36 teams i det åbne call om, hvem der skal kuratere det officielle danske bidrag i Den danske Pavillon til Arkitekturbiennalen i Venedig i 2027.

Juryen, der består af repræsentanter for Dansk Arkitektur Center, Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg og Realdania, har nu udvalgt fem teams til at gå videre til næste fase:

  • Frederik Mads Svendsen og Marion De Saint Blanquat, arkitekter, partnere ved Studio Coquille, i samarbejde med Ellen Braae, Mikkel Møller Roesdahl og Taryn Cullen Humphrey.
  • Dominique Hauderowicz og Kristian Ly Serena, arkitekter, partnere ved dominique + serena, i samarbejde med Urszula Kozminska, Line Kjær Frederiksen, Anne Meisner, Karl-Martin Buch Frederiksen, Margarida Waco, Mette Mechlenborg og Martin de Thurah.
  • ADEPT og Arkitekter uden Grænser i samarbejde med Niels Bjørn.
  • Line Nørskov Davenport, udstillingsdirektør på Utzon Center, i samarbejde med Office Kim Lenschow, Johansen Skovsted Arkitekter og Wang & Söderström.
  • Karen Kjaergaard, kurator og udstillingsansvarlig på Arkitektskolen Aarhus, samt team.

De næste måneder arbejder de fem teams videre med deres ideer i et honoreret, parallelt udviklingsforløb, der afsluttes med en præsentation for juryen. Vinderen, der skal kuratere det officielle danske bidrag til den 20. internationale Arkitekturbiennale i Venedig i 2027, offentliggøres i september 2024.

 

Læs mere om Arkitekturbiennale 2027 på DACs hjemmeside.