x

Realdania skal have ny administrerende direktør

Pressemeddelelse 3. oktober 2024

Jesper Nygård fratræder i løbet af 2025 stillingen som adm. direktør i den filantropiske forening efter 12 år på posten.

Den filantropiske forening Realdania skifter i løbet af 2025 ud på posten som adm. direktør. Den nuværende adm. direktør Jesper Nygård fratræder sin stilling, når hans afløser er fundet og vedkommende kan begynde i stillingen.

Realdanias bestyrelsesformand Lars Krarup siger:

”Jesper Nygård har haft en meget stor betydning for Realdania – og for, at vi er den forening, vi er i dag. Sammen med skiftende bestyrelser gennem de 12 år har han været med til at skærpe vores arbejde på en lang række områder. Det er blandt meget andet på Jespers vagt, at vi har fået en mere problemorienteret tilgang i vores filantropiske arbejde. Det er også der, vi har taget beslutning om at gøre en del af vores investeringer missionsrettede, og ikke mindst at vi har fået langt mere fokus på vores foreningsaktiviteter.” 

”Jesper vil virkelig blive savnet. Jeg ønsker ham alt det bedste i det nye arbejdsliv, og er utrolig glad for, at vi fortsat kan trække på hans viden og kompetencer et stykke tid endnu. På vegne af Realdanias bestyrelse vil jeg gerne benytte anledningen til at takke Jesper for en enorm arbejdsindsats og et virkelig betydeligt engagement i de samfundsdagsordner, som vi med afsæt i det byggede miljø har engageret os i som forening. Jesper efterlader både aftryk og indtryk i de ting, han går ind i,” tilføjer Lars Krarup
 
Jesper Nygårds historie med Realdania er lang. Den starter tilbage i 1989, da han blev medlem af repræsentantskabet i RealDanmark – den daværende forening, der ejede realkredit- og bankvirksomheden. I april 2003, da disse aktiviteter var frasolgt, og foreningen var overgået til udelukkende filantropiske aktiviteter, blev han medlem af bestyrelsen. I 2009 blev han bestyrelsesformand og fra august 2013 adm. direktør i foreningen.

Det er da også med en blanding af vemod og forventning, at Jesper Nygård nu forlader posten som den øverste direktør i foreningen.

”Det er hver eneste dag et kæmpe privilegium at stå i spidsen for det daglige arbejde i Realdania. En filantropisk forening som os har nogle helt særlige muligheder for at bidrage til positive forandringer i samfundet, og jeg er stolt over de mange projekter og indsatser, vi har kunnet støtte i de år, jeg har været med. Fra de mange lokale ildsjæle, der med gode ideer puster nyt liv i forladte bygninger og til vores indsatser for at hjælpe med at løse komplekse problemer som f.eks. klima, ensomhed eller hjemløshed. Det er et rigtigt valg, men har naturligvis ikke været et nemt valg. Jeg vil savne mine dygtige kolleger og alle foreningens samarbejdspartnere rigtig meget,” siger Jesper Nygård og tilføjer:

”Samtidig glæder jeg mig også til at tage hul på et anderledes arbejdsliv, når jeg stopper som adm. direktør i løbet af 2025. På det tidspunkt har jeg samlet set været adm. direktør i næsten 30 år. Jeg vil i stedet bruge min viden og erfaringer andre steder, f.eks. i bestyrelser i ind- og udland, og så får jeg samtidig mulighed for at trappe lidt ned på arbejdsfronten og få mere tid på privat-fronten,” siger Jesper Nygård.

Lars Krarup og Jesper Nygård understreger, at både skiftet og timingen er velplanlagt, udramatisk og aftalt i godt samspil mellem Jesper Nygård og bestyrelsen. Jesper Nygård vil i øvrigt fortsat bidrage i en række aktiviteter omkring Realdania. Særligt i Realdanias internationale aktiviteter, hvor han i nogle år frem repræsenterer foreningen, f.eks. i bestyrelsen for den europæiske fondssammenslutning Philea, det globale bynetværk C40 og Local2030 Coalition i FN-regi. Realdania fejrer 25-års jubilæum i 2025, hvor Jesper Nygård også vil være engageret i en række jubilæumsaktiviteter.

Realdanias bestyrelse er nu gået i gang med at forberede skiftet af adm. direktør. Kandidatprofil, stillingsbetegnelse med videre er udarbejdet og Realdanias nye adm. direktør vil blive fundet gennem en grundig search-proces, som Peter Gramkov fra Russell Reynolds Associates bistår foreningens bestyrelse med. 

Download billeder af adm. direktør Jesper Nygård.