x

Et hus, der kan ånde

Blogindlæg 14. september 2015

Et hjem skal være en sund bolig og rammen om en god hverdag, en god nats søvn og rekreation. Det skal være et sted, hvor man kan udfolde sig med dét, der giver livskvalitet, og ikke være et sted, som er dårligt for helbredet.

Blogindlæg af Lene Wiell Nordberg den 14. september 2015

Derfor er indeklima et emne, vi har valgt at arbejde med og undersøge i Realdania. Og for at få mere viden om, hvordan både byggematerialer og måden vi bygger på har indvirkning på vores indeklima, har vi givet støtte til projektet Det Åndbare Hus.

Projektet har ikke kun fokus på at få energiregningen i bund, men lige så meget på at være sundt at bo i.

Byggeriet af Det Åndbare Hus skal ses som et forsøgsprojekt med vægt på at dokumentere effekten af at bygge med åndbare konstruktioner og med materialer med ingen eller lav afgasning.

torsdag den 17. september 2015 kl. 13:00 er der indvielse på Haslevvej 81, 4100 Ringsted, hvor alle er velkomne til at se det fine hus. Jeg er så heldig at være med, hvilket jeg glæder mig meget til.

Huset står altså fint og færdigt, men det er først nu, at processen for alvor starter.

Nu skal huset nemlig gennemtestes for at dokumentere afgasning, åndbarhed og indeklima. Det første år vil der blive lavet tekniske test, og dernæst vil en familie flytte ind i huset, og der vil blive målt på indeklima, fugt og afgasning, mens huset er i brug.

Resultatet vil generere en masse viden, så hold øje med Realdanias hjemmeside, hvor vi løbende vil formidle alt om, hvordan Det Åndbare Hus gør os klogere på indeklima – og hold øje med bloggen her, hvor jeg også vil kommentere på resultaterne.

Bloggen er desuden udgivet på Lene Wiell Nordbergs LinkedIn-profil