x

Digital Samtalesalon: COVID-19 og klimamål - benspænd eller accelerator?

Artikel 5. november 2020

Torsdag den 5. november var der premiere på Realdania Debats nye digitale samtalesalon: I den varme stol med vært Tine Gøtzsche. I den første af i alt tre digitale samtalesaloner var fokus rettet mod COVID-19 og klimamål. Bliver COVID-19 et benspænd eller en accelerator for at komme i mål med 70 procent målsætningen i 2030?

I studiet hos Realdania på Jarmers Plads i København havde vært Tine Gøtzsche besøg af direktør for Axcelfuture, Joachim Sperling, formand for tænketanken CONCITO, Connie Hedegaard og direktør i Bygherreforeningen, Henrik L. Bang

Debatten kom meget hurtigt til at handle om regeringens COVID-19-hjælpepakker.

Hvad kommer hjælpepakkerne til at betyde for mulighederne for at komme i mål med Folketingets beslutning om en 70 procent reduktion af CO2-udledningen inden 2030?

Men også mulighederne for at gennemføre en grøn skattereform i lyset af COVID-19-krisen optog tydeligvis paneldeltagerne, og her udgør klimatunge områder som landbruget, boligsektoren og byggebranchen vigtige brikker.

COVID-19 og Realdanias investeringsaktiviteter
Indledningsvist gav adm. direktør i Realdania, Jesper Nygård i samtale med Tine Gøtzsche et overblik over udviklingen i Realdanias investeringsaktiviteter i 2020.

Ifølge Jesper Nygård har 2020 været et år, hvor COVID-19 også har sat sig tydelige spor på de globale investeringsmarkeder, hvilket man også har kunne aflæse i Realdanias investeringsformue. Jesper Nygård kom i sin samtale med Tine Gøtzsche ligeledes ind på Realdanias arbejde på fremadrettet at integrere klima- og FN’s bæredygtighedsmål i alle af Foreningen Realdanias aktiviteter.

Se eller gense hele den digitale samtalesalon: COVID-19 og klimamål - bagstopper eller accelerator?