x

Webinar: Kommunernes bæredygtige dagsorden sætter ambitiøse mål – og alle skal med!

Artikel 19. maj 2021

Den 19. maj tog Realdania Debat livtag med klimaindsatsen i kommunerne - det næste skridt mod en bæredygtig økonomi. Se eller gense vores digitale debat med tre visionære borgmestre og Julia Lipton fra C40.

Kommunerne er rammen for alle vores aktiviteter, og derfor også en helt central aktør i at den grønne omstilling. Involvering er hel central for at nå Klimalovens mål om 70% reduktion i 2030 - involvering på tværs af fag, kommunegrænser og myndighedsniveauer og ikke mindst af borgerne. 

Det er en omstilling af de helt store, som kræver vi tænker os godt om, samarbejder bredt og tænker nyt. Det er der allerede mange gode eksempler i kommunerne og det er bl.a. ved at bygge videre på disse erfaringer at klimakampen vindes.

Til at kickstarte diskussionen fik vi et oplæg fra Julia Lipton fra C40 om helhedsorienteret model til bæredygtighed ’The City Portrait’.
I panelet var tre visionære borgmestre Anette Mortensen fra Stevns Kommune; Birgit Hansen fra Frederikshavn Kommune og Michael Ziegler fra Høje-Taastrup Kommune og endelig forperson Monika Skadborg for Ungeklimarådet, som er et råd under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.     
  
Se hele den digitale debat om kommunernes klimaindsats