x

Debatmøde i Byudviklingsforum: Fra klimaplan til klimapraksis

Artikel 6. april 2022

I ly for sne og slud på en tidlig forårsdag mødtes vi i spisesalen på Jarmers Plads den 6. april 2022 for at diskutere, hvordan de danske kommuner kommer fra klimaplan til klimapraksis.

Hvordan kan vi kvalificere kommunernes overgang fra klimaplan til klimapraksis? Hvordan indarbejder man klimaplanernes mål og fokusområder i byernes udvikling? Og hvordan sikrer man, at borgerne tager ejerskab på klimaindsatserne?

Disse spørgsmål dykkede Realdanias netværk Byudviklingsforum ned i ved debatmødet den 6. april 2022.
Formand for Byudviklingsforum Michael Ziegler byder velkommen til dagens debatmøde inden filantropidirektør i Realdania Nina Kovsted Helk fortæller om Plan22+. 

 

Direktør for Samsø Energiakademi Søren Hermansen viser bl.a. Ærø Kommunes slogan: "Alt er vand ved siden af Ærø!", og fortæller om sine erfaringer med at få borgerne med på klimaindsatsen.

Sven Koefoed-Hansen, referencebestyrelsesmedlem for Planlægning & Ledelse Kommunalteknisk Chefforening, KTC, deler sine tanker om de næste skridt for at realisere kommunernes klimamål.

Ordstyrer Anna Ejsbjørn fra CONCITO taler med Shirley Rodrigues, Deputy Mayor of Environment and Energy i London og Carolina Urrutia, Secretary of the Environment i Bogotá om deres erfaringer, med at bruge byplanlægning og -udvikling til at nå deres klimamål.

Dagens talere var:

  • Anna Esbjørn, ordstyrer, CONCITO
  • Carolina Urrutia, District Secretary for the Environment in the Mayor's Office of Bogotá
  • Shirley Rodrigues, Deputy Mayor of Environment and Energy in London
  • Sven Koefoed-Hansen, referencebestyrelsesmedlem af KTC
  • Søren Hermansen, direktør for Energiakademiet på Samsø