x

Fremtidens bofællesskab: Potentialer og barrierer

Artikel 12. maj 2022

Fire ud af ti danskere bor alene, og det mærkes på den stigende interesse for bofællesskaber. Men udbuddet er ikke fulgt med. Så hvordan der kan skabes bedre vilkår for bofællesskaber? Det blev diskuteret ved debatmødet i Ejerboligforum den 12. maj i Roskilde Festival Højskole. En spændende dag, hvor der blev talt om nye målgrupper og innovative løsninger.

Fremtidens fællesskaber

Ved debatmødet i Ejerboligforum blev der diskuteret fællesskaber og nye måder at bosætte sig. Ved første paneldebat blev der diskuteret alternative boligformer med Louise Byg Kongsholm, Anna Falkenstjerne Beck og Nicolai Irminger Axholm, som forsøgte at komme nærmere på de aktuelle tendenser inden for moderne bofællesskaber. 

Dagens moderator og tv-vært Ane Cortzen styrede en livlig debat. 

Debatmødet fandt sted i hjertet af Roskilde Festival Højskole, der med afsæt i Roskilde Festivals fokus på musik, kunst og forandring, udbyder en bred vifte af fag hovedsageligt inden for musik, ledelse, medier, politik, maker og kunst. 

Efter debatten var der rundvisning i bydelen Musicon, hvor Roskilde Festival Højskole ligger. Turen gik blandt andet gennem Containerstriben - et uformelt, flytbart og foranderligt byggeri af containere, hvor mindre virksomheder har etableret værksteder, rådgivningsvirksomheder, café, bryggeri, detailhandel og meget andet. 

Leder for Musicons sekretariat, Andreas Høegh, viste rundt i bydelens boliger, virksomheder, rekreative tilbud og fortalte om bydelens helt særlige udvikling og strategiske mål. 

Dagens oplægsholdere og paneldeltagere var: 

  • Allan Malskær, formand for Ejerboligforum og Parcelhusejernes Landsforening
  • Andreas Høegh, leder af Musicon-sekretariatet
  • Anna Falkenstjerne Beck, stifter af konsulentvirksomheden Falkenstjerne Fælles
  • Lars Lundbye, kreativ direktør og stiftende partner i bygge- og bofællesskabsvirksomheden Almnr
  • Louise Byg Kongsholm, adm. direktør for pej gruppen, konsulent og trendforsker
  • Nicolai Irminger Axholm, ejendomsudvikler og transaktionschef i Tetris A/S
  • Søren Rasmussen, arkitekt MAA og indehaver af tegnestuen ONV Arkitekter
  • Vilfred Hvid, plan- og udviklingschef i Roskilde Kommune siden 2018
  • Ane Cortzen, tv- og radiovært, skribent og moderator