x

4 stemmer fra Realdanias repræsentantskab

Forening og demokrati 7. maj 2022

Igennem de seneste år har Realdania oplevet medlemsfremgang, og flere stiller op til repræsentantskabet. Vi har givet ordet til 4 repræsentantskabsmedlemmer, der har engageret sig i Realdanias foreningsarbejde og aktiviteter. Hvad tænker de om opgaven?

Iben Lindhardt Olsson
Advokat (H), partner, Martofte. Indvalgt i område 3 i 2021

“Allerede som ung studerende købte jeg en ejendom sammen med nogle andre, så jeg blev faktisk medlem af Realdania fra start. Og siden har jeg via arbejdet som advokat beskæftiget mig med byggeriet på alle måder, men også med bestyrelser, fonde og foreninger. Så min styrke er i juraen i demokratiet, og det er det, jeg tager med i arbejdet i repræsentantskabet. Det optager mig, at Realdania er en demokratisk forening, hvor tingene bliver gjort ordentligt. Og så ser jeg det som en opgave for os alle, at vi får gjort flere yngre medlemmer interesserede i at deltage i demokratiet. Jeg har ingen dagsorden om, at alt skal laves om, jeg synes faktisk, at Realdania fungerer rigtig godt og har et flot afsæt til sin videre udvikling.”

Foto: Steffen Stamp

Hanne Lind-Bonderup
Arkitekt, partner, Mårup. Genvalgt i område 8 i 2019

“Jeg tror faktisk, at jeg blev opfordret til at stille op til repræsentantskabet, fordi man gerne vil have en kvinde med fra Nordjylland, der også havde en byggefaglig baggrund. Og jeg valgte at sige ja, fordi jeg synes, at det, Realdania arbejder med, er vildt spændende. Jeg er særligt glad for, at foreninger og ildsjæle kan få tilskud til deres frivillige arbejde. Her, hvor jeg bor, fungerer jeg som en slags ambassadør og fortæller om mulighederne for støtte og om de ting, Realdania laver. Ikke bare de store bygningsmæssige projekter, men også arbejdet med f.eks. unge hjemløse og indeklimaet i skolerne. Jeg så gerne, at vi hjalp de små foreninger mere, f.eks. med hvordan de kan søge penge. Og med penge til forprojekter, inden de kaster sig ud i store ting, der måske ikke kan blive til noget.”

Foto: Lars Horn

Andreas Just Karberg
Direktør, København. Indvalgt i valggruppen for erhverv i 2019

“Min passion er kulturarven. De fredede og bevaringsværdige ejendomme. Det er dem, vi ejer i vores virksomhed Karberghus. Af samme grund stillede jeg op til repræsentantskabet i Realdania. Jeg kunne simpelthen ikke lade være. Jeg vil gerne også her arbejde med kulturarven og være med, hvor der tages beslutninger, og hvor der er mulighed for at påvirke samfundet. Derfor ønsker jeg også at bruge min stemme i repræsentantskabet til at forstærke politikernes og vores alles fokus på kulturarven og bæredygtighed. Så vi bliver bedre til at renovere og bevare det eksisterende i stedet for at udskifte. Af hensyn til ressourceforbruget og fordi det er tragisk at se, hvordan smukke, gamle ejendomme f.eks. mister deres oprindelige vinduer.”

Foto: Bjarke Ørsted

Peter Knub
Økonomichef, Hvidovre. Indvalgt i område 10 i 2021

“Som helt almindelig boligejer har jeg tit brugt Bolius’ gode, praktiske råd til, hvad jeg skulle gøre ved huset. Det var sådan, jeg opdagede Realdania og besluttede at melde mig ind. Jeg valgte at stille op til repræsentantskabet, fordi jeg gerne ville tage ansvar og engagere mig dybere i foreningens arbejde. Men også fordi jeg synes, at det er vigtigt, at der er nogle, som ikke kun tænker i store projekter, men også i, hvordan boligejerne kan bidrage i det små til f.eks. bæredygtighed. Kan Realdania måske hjælpe med at udvikle løsninger til f.eks. affaldssortering, så man ikke skal have ti spande stående i indkørslen? Og med min økonomiske baggrund tænker jeg også, at jeg kan byde ind f.eks. i forhold til Realdanias investeringsprofil.”

Foto: Bjarke Ørsted