x

Ny udstilling: Genbrug i arkitekturen

Pressemeddelelse 2. februar 2017

Den 9. februar slår Louisiana dørene op for en serie på i alt seks udstillinger med fokus på arkitekter, der arbejder med såvel lokale som globale udfordringer. Ved første nedslag i udstillingsserien præsenteres den kinesiske arkitekt Wang Shu.

Udstillingen er en del af serien Arkitekturens Værksteder: en række arkitektudstillinger på Louisiana, der i de kommende år sætter fokus på toneangivende arkitekter rundt om i verden. Fælles for de inviterede arkitekter er, at de forholder sig til bæredygtighed og sociale udfordringer som eksempelvis klimaforandringer, overbefolkning og kulturarv.

Med udstillingen bliver der zoomet ind på den enkelte tegnestues arbejde og på den enkelte arkitekts tanker og ideer – det er altså selve processen, der er i fokus. Det første nedslag i rækken af udstillinger fokuserer på den kinesiske arkitekt Wang Shu, der sammen med sin kone Lu Wenyu står i spidsen for tegnestuen Amateur Architecture Studio i Hangzhou i Kina.

Wang Shu er inspireret af traditionel byggeteknik og lokal kultur. For i en tid hvor de kinesiske myndigheder rydder store områder for konstant at opfører nye bygningsværker, efterlades der ikke meget af den originale bygningskultur. Amateur Architecture Studio modarbejder tendensen til at ødelægge alt ældre byggeri for at bygge nyt og forsøger i stedet tilpasse arkitekturen til det eksisterende miljø gennem et arbejde med renovering og regenerering.

Når udstillingen åbner til februar, er det i samarbejde med tegnestuen Amateur Architecture Studio.

Realdania støtter udstillingsserien med 15.000.000 kroner.