x

Naturvidenskabernes Hus: På opdagelse i opfindsomhed

Reportage 20. februar 2017

Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro er et nyere, nationalt laboratorium, som gør undervisning i naturvidenskab sjovere. Et hold medlemmer med og uden børn tog på opdagelse i opfindsomhedens verden.

I Naturvidenskabernes Hus er der plads til at eksperimentere. Her bliver børn og unge inspireret til at undre sig og være opfindsomme, så de kan vælge en naturvidenskabelig uddannelse senere i livet til gavn for fremtidens Danmark. Laboratoriet bygger på den måde bro mellem uddannelse og erhvervsliv.

Realdanias medlemsunivers tog på besøg i det naturvidenskabelige mekka i vinterferien og fik fortællingen om det nationale laboratorium, som gør strøm og petriskåle sjovere at have med at gøre. Bagefter kastede morfædre, farmødre og børnebørn sig ud i raketaffyring og meget andet. Dagen sluttede med en ikke mindre populær aktivitet: pølsehorn og kage.

Naturvidenskabernes Hus, der blev indviet i 2009, har faciliteter til kursusaktiviteter, udviklingsprojekter og undervisningsforløb. Realdania har støttet byggeriet under programmet Innovation i byggeriet, som styrker kvaliteten i de byggede omgivelser.