x

Ny udstilling: Arkitektur til fællesskabet

Pressemeddelelse 9. februar 2017

Utzon Center i Aalborg viser fra i dag den 9. februar sidste års danske bidrag til Arkitekturbiennalen i Venedig. Udstillingen er døbt Art of Many – the Right to Space.

Hvert andet år valfarter arkitekturinteresserede til Venedig, når arkitekter fra hele verden præsenterer deres udfordrende og inspirerende tanker og projekter på den berømte arkitekturbiennale. Her præsenterer verdens lande det ypperste inden for arkitekturen, og nu er udstillingen altså kommet til Danmark.  

Den tematiske ramme for biennalen blev sidste år sat i et forsøg på at undersøge arkitektens rolle og mulighed for at styrke livskvaliteten over hele verden. Danmark bidrog med fortællingen om, hvordan danske arkitekter, sammen med planlæggere, politikere og bygherrer, aktuelt arbejder med at skabe en human arkitektur, hvor mennesket er i centrum. 

”For mig er Art of Many den vigtigste arkitekturudstilling på dansk grund i 2017. I dag har vi en ny guldalder i dansk arkitektur, som former de fælles rum omkring os. Hele verden lægger mærke til det og efterspørger det, som de danske arkitektfirmaer skaber og viser i udstillingen. Det er en vigtig fortælling, der skal bredes ud til mange”, siger kreativ direktør Lasse Andersson fra Utzon Center.

Realdania støttede, at udstillingen blev udviklet til Biennalen og støtter nu også, at den bliver vist for et dansk publikum. Filantropidirektør i Realdania Anne Skovbro siger:

”Når vi sætter mennesket i centrum, lægger vi samtidig en vigtig grundsten til at skabe bæredygtige byer og bygninger. Dét er en erfaring og en tilgang, som i høj grad præger dansk byplanlægning og arkitektur – og som er en af grundene til, at Art of Many var så stor en succes til Biennalen. Jeg håber, mange vil benytte mulighed for at se udstillingen, når den nu vises i Utzon Center”. 

Udstillingen kan ligeledes opleves på Dansk Arkitekturcenter i Køberhavn fra starten af juli.