x

Valg til Realdanias repræsentantskab på Midt- og Østsjælland samt Bornholm

Pressemeddelelse 12. november 2012

Knap 660 har tilmeldt sig Realdanias valgmøde tirsdag 20. november i Roskilde Kongres- og Idrætscenter, hvor Realdania afholder valg til sit repræsentantskab på Midt- og Østsjælland samt Bornholm.

Bestyrelsesformand for Realdania, Jesper Nygård ser frem til valgmødet i Roskilde: ”Realdania bygger på engagerede medlemmer. Foreningsdemokratiet er simpelthen rammebetingelsen for vores arbejde. En ramme, som vi holder af og dyrker, og jeg glæder mig utrolig meget til at møde vores medlemmer fra Midt- og Østsjælland og Bornholm i Roskilde Kongres- og Idrætscenter den 20. november.” 

På valgmødet vælger man 6 medlemmer fra området til Realdanias repræsentantskab, der har i alt 109 medlemmer. Der er opstillet følgende 6 kandidater til valget:

  • Susanne Borenhoff, direktør, Roskilde
  • Henrik Espersen, direktør, konsul, Rønne
  • Jens Klarskov, adm. direktør, Albertslund
  • Niels Vilhelm Kofoed, gårdejer, Svaneke
  • Michael Nellemann Pedersen, direktør, Glostrup
  • Palle Thomsen, adm. direktør, Jyllinge

Repræsentantskabet fungerer som øverste myndighed i Realdania. Det er repræsentantskabets opgave bl.a. at vælge bestyrelse og revision, godkende årsrapport og fungere som ambassadør og sparringspartner for bestyrelsen. Medlemmerne af repræsentantskabet vælges for en fireårig periode.

På valgmødet fortæller formand for Realdanias bestyrelse Jesper Nygård og administrerende direktør Flemming Borreskov også om foreningens filantropiske arbejde i Midt- og Østsjælland og på Bornholm samt i resten af landet. Herefter har medlemmerne mulighed for at stille spørgsmål om Realdanias engagement på egnen.

På Midt- og Østsjælland bidrager Realdania blandt andet til det nye Rockmuseum, som skal bygges i Roskilde, Køge Kyst, som er udviklingen af en ny, bæredygtig bydel i Køge og i Rødovre og Brøndby har vi sammen med organisationen GAM3 bygget anlæg til gadeidræt for unge fra udsatte boligområder. Ildsjæleprojektet Gulddyssegård på Midtsjælland er en 200 år gammel, forfalden gård, som 12 ildsjæle på seks år har forvandlet til et levende kulturhus, der summer af kreativitet og kunst. På Bornholm støtter Realdania via kampagnen Mulighedernes Land seks projekter, som er kommet i stand med stor inspiration og hjælp fra lokale borgere. Det drejer sig bl.a. om en flot strandpromenade i Sandvig, Havnebadet i Hasle, anlæg af nyt torv i Østermarie og åbning af Vang Granitbrud for offentligheden.

Realdania har siden 2000 arbejdet for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø. På 12 år er det blevet til ikke mindre end 2.115 store og små filantropiske projekter, bredt fordelt i Danmark. Realdania har bidraget til disse 2.115 filantropiske projekter med mere end 13 mia. kr.