x

Valg til Realdanias repræsentantskab i Midt- og Vestjylland

Pressemeddelelse 29. oktober 2012

400 har tilmeldt sig Realdanias valgmøde onsdag 7. november i Musikteatret Holstebro, hvor Realdania afholder valg til sit repræsentantskab i Midt- og Vestjylland.

Bestyrelsesformand for Realdania, Jesper Nygård ser frem til valgmødet i Holstebro: ”Realdania bygger på engagerede medlemmer. Foreningsdemokratiet er simpelthen rammebetingelsen for vores arbejde. En ramme, som vi holder af og dyrker, og jeg glæder mig utrolig meget til at møde vores medlemmer fra Midt- og Vestjylland i Musikteatret Holstebro den 7. november.” 

På valgmødet vælger man 6 medlemmer fra området til Realdanias repræsentantskab, der har i alt 109 medlemmer.

Der er opstillet følgende 6 kandidater til valget:

  •  Pernille Rüsz Bloch, advokat, Holstebro
  •  Kurt Degnbol, direktør, Holstebro
  •  Birthe Jacobsen, finansiel rådgiver, Herning
  •  Erik Lund, gårdejer, Herning
  •  Bente Tang, landmand, Skjern
  •  Carsten With Thygesen, adm. direktør, Viborg

Repræsentantskabet fungerer som øverste myndighed i Realdania. Det er repræsentantskabets opgave bl.a. at vælge bestyrelse og revision, godkende årsrapport og fungere som ambassadør og sparringspartner for bestyrelsen. Medlemmerne af repræsentantskabet vælges for en fireårig periode.

På valgmødet fortæller formand for Realdanias bestyrelse Jesper Nygård og administrerende direktør Flemming Borreskov også om foreningens filantropiske arbejde i Midt- og Vestjylland og i resten af landet. Herefter har medlemmerne mulighed for at stille spørgsmål om Realdanias engagement på egnen. 

I Midt- og Vestjylland har Realdania blandt andet bidraget til etableringen af Kunstmuseet HEART i Herning, det nye besøgscenter på Spøttrup Borg og restaureringen af den gamle herregård Nørre Vosborg. Realdania støtter udviklingen af en ny bydel i Ringkøbing og den gamle remise i Brande, som er blevet et kulturcenter med arrangementer året rundt. Via kampagnen Mulighedernes Land støtter Realdania den nye friluftsdestination og surferparadis ”Cold Hawaii” i Klitmøller og Vorupør. Ildsjæleprojektet Æ Kassehus på havnen i Glyngøre er et hus, der førhen blev brugt til at opbevare sildekasser. Det er nu blevet et forsamlingshus for byens og områdets beboere.  

Realdania har siden 2000 arbejdet for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø. På 12 år er det blevet til ikke mindre end 2.115 store og små filantropiske projekter, bredt fordelt i Danmark. Realdania har bidraget til disse 2.115 filantropiske projekter med mere end 13 mia. kr.