x

Syv nye medlemmer til Realdanias repræsentantskab valgt i Århus

Pressemeddelelse 27. november 2009

Knap 800 deltog torsdag 26. november på Realdanias valgmøde i Århus. På valgmødet valgte medlemmerne – der kommer fra Faurskov, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Århus – syv nye medlemmer til Realdanias repræsentantskab. Valget er gældende for en 4-årig periode.

Realdania, der i 2000 blev sat i verden for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø, holdt valgmøde i kongrescentret i Århus torsdag den 26. november kl. 17.30.

De syv kandidater, der blev valgt til Realdanias repræsentantskab er:

  • Anne-Marie Dahl, fremtidsforsker, Risskov
  • Per Hansen, advokat, Randers
  • Hans-Ulrik Revsbech Jensen, murermester, Auning
  • Lars Nikolaisen, akademiingeniør, Odder
  • Annette Ostrup, direktør, Hinnerup
  • Torben Overgaard, direktør, Brabrand
  • Marie-Louise Vagnby, projektleder, Risskov

På valgmødet fortalte Realdanias bestyrelsesformand, Jesper Nygård og adm. direktør Flemming Borreskov om Realdanias virksomhed og om nogle af de over 1000 forskellige projekter, som Realdania har støttet med i alt over 10 mia. kroner, siden Realdania begyndte sit filantropiske virke for ni år siden.

Det handler om udviklingen af byer og landsdele, fremtidens byggeri og bygningsarven – om det åbne land, kulturlandskabet – og om at bidrage til bæredygtighed på alle niveauer: Socialt og sundhedsmæssigt, miljø- og ressourcemæssigt samt økonomisk.

Realdania er en forening med medlemsdemokrati, der driver filantropisk virksomhed på basis af sin investeringsvirksomhed. Realdanias repræsentantskab har 109 medlemmer. De fører kontrol og tilsyn med, at bestyrelse og direktion yder deres bedste i realiseringen af Realdanias formål og strategier. De vælger bestyrelse, vælger revision, godkender årsrapport og godkender vedtægterne. Repræsentantskabets medlemmer formidler også viden om Realdania til deres egne netværk, videregiver deres private og professionelle erfaringer til Realdania og følger på forskellig vis med i, hvad der debatteres i det byggede miljø.