x

Valg til Realdanias repræsentantskab i Syd- og Sønderjylland

Pressemeddelelse 11. november 2011

Torsdag den 17. november afholder Realdania valg til sit repræsentantskab i Syd- og Sønderjylland. Mødet foregår i Hotel Harmonien i Haderslev.


Bestyrelsesformand for Realdania, Jesper Nygård ser frem til valgmødet i Haderslev: ”Realdania bygger på engagerede medlemmer. Foreningsdemokratiet er simpelthen rammebetingelsen for vores arbejde. En ramme, som vi holder af og dyrker, og jeg glæder mig utrolig meget til at møde vores medlemmer i det syd- og sønderjyske ved mødet på Hotel Harmonien den 17. november.” 

På valgmødet vælger man 5 medlemmer fra Syd- og Sønderjylland til Realdanias repræsentantskab, der har i alt 109 medlemmer. Der er opstillet følgende 5 kandidater til valget:

  • Henrik Uldall Borch, direktør, Aabenraa
  • Peder Damgaard, forstander, Gråsten
  • Birger Nielsen, direktør, Esbjerg
  • Jimmy Povlsen, adm. forretningsfører, Aabenraa
  • Finn Wohlert, bestyrelsesmedlem, Haderslev

Repræsentantskabet fungerer som øverste myndighed i Realdania. Det er repræsentantskabets opgave at vælge bestyrelse og revision, godkende årsrapport og fungere som ambassadør og sparringspartner for bestyrelsen. Medlemmerne af repræsentantskabet vælges for en fireårig periode.

Ved valgmødet fortæller formand for Realdanias bestyrelse Jesper Nygård og administrerende direktør Flemming Borreskov også om foreningens filantropiske arbejde i Syd- og Sønderjylland og i hele landet. Herefter har medlemmerne mulighed for at stille spørgsmål om Realdanias engagement på egnen.

I Syd- og Sønderjylland bidrager Realdania blandt andet til fornyelsen af Ribe Domkirkeplads, Strandpromenaden i Hjerting, viden- og kulturcenter Alsion i Sønderborg og herberger langs Hærvejen i 10 omdannede landbrugsbygninger. Realdania støtter også ildsjæleprojektet Jollmands Gård i Holm på Als, hvor lokale kræfter har forvandlet en nedstyrtningstruet 1700-tals gård til landsbyens kulturelle perle. Realdania er også med i omdannelsen af Lydum mølle ved Varde – et tidligere jævnstrømsværk, der nu fungerer som aktivitets- og oplevelsescenter. 

Realdania har siden 2000 arbejdet for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø. På 11 år er det blevet til ikke mindre end 1.600 store og små filantropiske projekter, bredt fordelt i Danmark. De 1.600 filantropiske projekter har en samlet værdi af i alt 11 mia. kr.