x

900 nordjyder til valgmøde i Aalborg Kongres og Kulturcenter

Pressemeddelelse 11. november 2011

Onsdag den 16. november kl. 17.30 afholder Realdania valg til sit repræsentantskab i Nordjylland. Mødet foregår i Aalborg Kongres og Kulturcenter, og ikke færre end 900 medlemmer fra området har tilmeldt sig.


Bestyrelsesformand for Realdania, Jesper Nygård ser frem til valgmødet i Aalborg den 16. november: ”Realdania bygger på engagerede medlemmer. Foreningsdemokratiet er simpelthen rammebetingelsen for vores arbejde. En ramme, som vi holder af og dyrker. Derfor er jeg utrolig stolt over den store interesse, som tilmeldingen til valgmødet i Aalborg er udtryk for.” 

På valgmødet vælger man 6 medlemmer til Realdanias repræsentantskab, der har i alt 109 medlemmer. I Nordjylland er der opstillet følgende 8 kandidater til de 6 pladser:

  • Anders Hjulmand, advokat, Aalborg
  • Troels Aage Holst, proprietær, Vrå
  • Annette Overgaard Jensen, personalechef, Storvorde
  • Johnny Jensen, administrationschef, Hjørring
  • Henning Krabbe, konsulent, agronom, ph.d., Brønderslev
  • Hanne Lind-Bonderup, rumdesigner, Ålbæk
  • Søren Gyldenberg Pedersen, koncernchef, Hjørring
  • Eva Møller Sørensen, arkitekt m.a.a., Aalborg

Repræsentantskabet fungerer som øverste myndighed i Realdania. Det er repræsentantskabets opgave at vælge bestyrelse og revision, godkende årsrapport og fungere som ambassadør og sparringspartner for bestyrelsen. Medlemmerne af repræsentantskabet vælges for en fireårig periode.

Ved valgmødet den 16. november fortæller formand for Realdanias bestyrelse Jesper Nygård og administrerende direktør Flemming Borreskov også om foreningens filantropiske arbejde i Nordjylland og i hele landet. Herefter har medlemmerne mulighed for at stille spørgsmål.

I Nordjylland bidrager Realdania blandt andet til byggeriet af Musikkens Hus i Aalborg, der er under opførelse, og som forventes indviet i 2013. Realdania støtter også ildsjæleprojektet Han Herred Havbåde ved Sletten Strand – et levende værksted, som er med til at bevare de særlige klinkbyggede havbåde, der er tradition for på Vestkysten. Realdania er også med i Infoportal Rebild bakker og Rold skov. I samarbejde med Rebild Kommune opføres en nyskabende informationsportal til det unikke natur- og kulturhistoriske område. 

Realdania har siden 2000 arbejdet for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø. På 11 år er det blevet til ikke mindre end 1.600 store og små filantropiske projekter, bredt fordelt i Danmark. De 1.600 filantropiske projekter har en samlet værdi af i alt 11 mia. kr.