x

Syv medlemmer valgt til Realdanias repræsentantskab

Pressemeddelelse 10. november 2011

Realdania holdt 9. november valgmøde i valggruppen for Erhverv. På valgmødet blev syv medlemmer valgt til Realdanias repræsentantskab. Valget er gældende for en 4-årig periode.


Realdania, der i 2000 blev sat i verden for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø, holdt valgmøde på Toldboden i København onsdag den 9. november.
 
De syv kandidater, der blev valgt er:

  • Jesper Andreasen 
  • Tine Cederholm Bemberg 
  • Lone Færch 
  • Christen Galsgaard 
  • Henrik T.A. Meding 
  • Anders Christen Obel 
  • Jørgen Zartow 

 På valgmødet fortalte Realdanias bestyrelsesformand, Jesper Nygård og adm. direktør Flemming Borreskov om Realdanias virksomhed og om nogle af de over 1.600 forskellige projekter, som Realdania har støttet med over 11,6 mia. kr., siden Realdania begyndte sit filantropiske virke for ti år siden.

Det handler om udviklingen af byer og landsdele, fremtidens byggeri og bygningsarven – om det åbne land, kulturlandskabet – og om at bidrage til bæredygtighed på alle niveauer: Socialt og sundhedsmæssigt, miljø- og ressourcemæssigt samt økonomisk.

Realdania er en forening med medlemsdemokrati, der driver filantropisk virksomhed på basis af sin investeringsvirksomhed. Realdanias repræsentantskab har 109 medlemmer. De fører kontrol og tilsyn med, at bestyrelse og direktion yder deres bedste i realiseringen af Realdanias formål og strategier. De vælger bestyrelse, vælger revision, godkender årsrapport og godkender vedtægterne. Repræsentantskabets medlemmer formidler også viden om Realdania til deres egne netværk, videregiver deres private og professionelle erfaringer til Realdania og følger på forskellig vis med i, hvad der debatteres i det byggede miljø.