x

Kært barn har mange navne – vi hedder nu Realdania

Pressemeddelelse 31. august 2006

Repræsentantskabet har vedtaget, at Fonden Realdania fremover alene hedder Realdania.

Iværksættere gør det. Direktører gør det. Bestyrelser gør det. Virksomhedskonsulenter gør det. Vordende forældre har alle dage gjort det. Nemlig brugt timer og ofte dage på at finde svaret på det store spørgsmål: ”Hvad skal barnet hedde?”

Forskellige muligheder bliver afprøvet på hinanden, på familie, på venner og på kolleger. Og i mellemtiden har det kære barn som bekendt ofte mange navne.

Sådan er det også gået for Realdania. Men fra og med i dag, har vi kun ét navn. Og det er netop Realdania. I ét ord og uden stort D i midten.

Historien bag navnet Realdania

Som andre kære børn, har Realdania haft flere navne. I 2000 kom vi ud af fusionen mellem Realkredit Danmark og Danske Bank som Foreningen Realdanmark. Det navn levede vi med i et par år. Imidlertid gav det ofte anledning til misforståelser. Mange troede, at vi stadig havde noget med realkredit at gøre, og at der var tætte bånd mellem os og Realkredit Danmark. Det var der ikke. Og det er der ikke – udover de historiske, naturligvis.

I 2000 blev vi en filantropisk virksomhed, der støtter almennyttige og almenvelgørende formål primært inden for det byggede miljø. I 2002 fandt vi det derfor naturligt, at vi skulle præcisere vores virke i navnet, og Foreningen Realdanmark blev til Fonden Realdania.

Juridisk set har vi dog aldrig været en fond. Vi er og bliver en forening, der tjener penge på kommerciel investeringsvirksomhed, og der bruger penge på filantropisk virksomhed. Så nu skærer vi vores navn ind til benet! Derfor har repræsentantskabet besluttet, at virksomheden fremover hedder Realdania. Hverken mere eller mindre.

Lidt etymologisk baggrund
Dania er det gamle latinske ord for Danmark. Og den del af navnet slår således vores danske tilhørsforhold fast. ”Real” er den sidste stump af navlestrengen til vort fædrene og mødrene ophav og signalerer, at Realdania udfører sin virksomhed i tilknytning til det byggede miljø med det formål her at skabe størst mulig livskvalitet for almenvellet.

Endnu mere om navnet Realdania
Se, det var en masse ord, om et navneskifte, der egentlig er meget enkelt. Men vi fik da nævnt vores nye navn Realdania ti gange! Skulle du alligevel være forvirret på et højere niveau, så tøv ikke med at kontakte os for yderligere information:
Birgitte Boesen, Kommunikationschef i Realdania, tlf. 70 11 66 66