x

Nyt direktionsmedlem i Fonden Realdania den 1.januar 2004

Pressemeddelelse 17. december 2003

Fonden Realdanias bestyrelse har imødekommet ønske fra direktør Finn Bartholdy om at udtræde af direktionen. Finn Bartholdy vil som vicedirektør fortsætte i Realdania og få ansvaret for virksomhedsstyringen, herunder medlemsrelationer, repræsentantskab og bestyrelse samt ansvaret for udviklingen af flagskibet "Medlemsdebat".
 

Som ny direktør og direktionsmedlem har bestyrelsen udnævnt den 49-årige fondschef Hans Peter Svendler. Hans Peter Svendler vil fremover fortsat have ansvaret for Realdanias fondsområde, som forestår Realdanias uddelinger.

 

Hans Peter Svendler kom til Realdania den 1. maj 2003 fra en stilling som prorektor og forskningschef på Arkitektskolen i Aarhus. Han er arkitekt, m.a.a./p.a.r. og uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 1980. Siden 1994 har han været professor på Arkitektskolen samme sted.

 

Hans Peter Svendler har været medstifter og -ejer af arkitektfirmaet 3xNielsen, Århus. Som arkitekt og kompagnon i 3xNielsen har han deltaget i mange forskellige byggeprojekter, lige fra fabriks- og miljøanlæg til kulturhuse, bolig- og kontorhusbyggeri.

 

Både i sit praktiske og teoretiske arbejde har Hans Peter Svendler beskæftiget sig indgående med kravene til fremtidens byggerier - herunder også det vitale samspil mellem arkitekt og bygherre. Han har også beskæftiget sig med den bygningskulturelle arv, bl.a. som leder af Bygningskunstudvalget i Danske Arkitekters Landsforbund og som medlem af Det Særlige Bygningssyn under Kulturarvsstyrelsen.

 

Med Hans Peter Svendler som ny direktør vil Realdania stå godt rustet i videreudviklingen af Realdanias proaktive indsats på uddelingsområdet", udtaler bestyrelsesformand Jørgen Nue Møller.

 

Direktionen består således pr. 1. januar 2004 af administrerende direktør Flemming Borreskov og direktør Hans Peter Svendler.

 

Fonden Realdania arbejder inden for det byggede miljø og har til formål at øge livskvaliteten i det byggede miljø overalt i Danmark.

 

For yderligere oplysninger
Bestyrelsesformand Jørgen Nue Møller, Fonden Realdania, tlf. 70 11 66 66
Adm. direktør Flemming Borreskov, Fonden Realdania, tlf. 70 11 66 66