x

Realdania-direktør leverer filantropi-stafetten videre

Pressemeddelelse 9. december 2014

Efter 12 år som direktør i Realdania varsler Hans Peter Svendler, at han i løbet af sidste halvdel af 2015 stopper i den filantropiske forening. Nærmere bestemt når hans afløser er fundet, og stafetten er godt og grundigt afleveret til den nye direktør.

”Efter 12 fantastiske år i Realdania har jeg besluttet mig for at afslutte min karriere, lidt som den begyndte, med en afsøgende, eksperimenterende periode – mere baseret på småjobs og ad hoc-initiativer end på fast arbejde med en meget lang arbejdsuge. Jeg satser på endnu engang at kunne realisere mig selv fagligt, uden at jeg lige nu ved hvordan – deri ligger jo det eksperimenterende,” siger direktør Hans Peter Svendler, der er 61 år, når han fratræder i Realdania.

Hans Peter Svendler startede sin karriere som nyuddannet arkitekt med at bistå Louisiana med ekspertviden til udstillingen ”Huset som billede”, fulgt af et treårigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond og en periode som timelærer på Arkitektskolen Aarhus. Dernæst brugte han ti år på at stifte og udvikle arkitektfirmaet 3xNielsen, herefter var han i ti år professor, prorektor og forskningschef på Arkitektskolen Aarhus, og fra 2003 direktør i Realdania. Skiftet kommer på et tidspunkt, hvor det både passer direktøren og den filantropiske forening.

”Jeg forlader jo en arbejdsplads, som jeg tror på og brænder for, og jeg har nøje timet min exit, så den passer ind i Realdanias cyklus. Jesper Nygård er som adm. direktør efter halvandet år på posten kørt rigtig fint ind. Vi har sammen implementeret en ny, yderst ambitiøs, filantropisk strategi, og organisationen er med et hold af programchefer og projektchefer nu toptrimmet til at føre stafetten videre.”

Adm. direktør i Realdania Jesper Nygård siger om Hans Peter Svendlers beslutning:

”Det bliver et stort savn for alle i Realdania, både personligt og fagligt. Hans Peter Svendler har en faglig kapacitet, hvor han både er hjemme i hvert eneste af vores 700 filantropiske projekter helt ned i detaljen og samtidig har været helt central i udviklingen af foreningens strategi i en retning, hvor vi i dag arbejder mere langsigtet og problemløsende i forhold til nogle af de største samfundsmæssige udfordringer inden for det byggede miljø. Ansvarlighed over for projektet, strategien og organisationen er en af Hans Peter Svendlers største kvaliteter, og det afspejler sig også i hans omtanke i forhold til tidspunktet for hans beslutning.”

”Der er ingen tvivl om, at Hans Peter Svendlers sko bliver svære at fylde ud. Når man kender hans faglige niveau og ambitioner og hans tidligere karriere, synes jeg, vi har været rigtig heldige at have ham på posten i 12 år. Bestyrelsen har igangsat en proces, hvor vi med hjælp fra Russell Reynolds Associates nu går i gang med at lede efter hans afløser. Opgaven for den nye direktør bliver både at fastholde de gode erfaringer, Realdania har efter 14 års filantropisk arbejde – og på samme tid medvirke til videreudvikling af vores nye værktøj som dagsordensættende, problemdreven filantropisk forening."