x

Opbakning til Nr. Vosborg fra erhvervslivet

Pressemeddelelse 9. oktober 2003

Arbejdsgruppen for Nr. Vosborg skriver 9. oktober 2003 i en pressemeddelelse: Opbakning til Nr. Vosborg fra Midt- og Vestjysk erhvervsliv Ringkjøbing Landbobank og Zartow A/S støtter som de første erhvervsdrivende den forfaldende herregård Nr. Vosborg. Virksomhederne håber, at resten af det midt- og vestjyske erhvervsliv vil følge trop og skabe så meget lokal erhvervsinteresse for herregården, at Realdania vil købe den og omdanne den til en kulturel dynamo for Vestjylland. Fredag den 24. oktober inviterer arbejdsgruppen i samarbejde med lokale kræfter en bred kreds af regionale virksomheder til et møde på Nr. Vosborg om herregårdens fremtid.

Adm. direktør i Landbobanken Bent Naur og fabrikant Jørgen Zartow fra Zartow A/S har lovet at støtte den forfaldende herregård Nr. Vosborg ved Vemb. De håber, at andre midt- og vestjyske virksomheder vil lade sig inspirere og også forpligte sig med et økonomisk tilsagn om at bruge  herregården.

Viser det sig, at erhvervslivet kan samle en tilstrækkelig stor interesse, vil Realdania købe, restaurere og indrette herregården for at omdanne den til en kulturel dynamo for hele Midt- og Vestjylland med mulighed for udstillinger, konferencer og møder. Sker det ikke, får Nr. Vosborg sandsynligvis lov at forfalde yderligere.

- Nr. Vosborg er en perle. Vi har ganske enkelt ikke noget tilsvarende i Vestjylland. Jeg ville have det meget dårligt, hvis den bare fik lov at dø hen, siger Bent Naur. Landbobanken og Zartow A/S støtter Nr. Vosborg i den forstand, at de lover at benytte den istandsatte herregård som ramme for et antal arrangementer i 2007, hvor Nr. Vosborg efter planerne står færdigrestaureret.

Flere virksomheder skal med
Hverken Zartows eller Landbobankens engagement i herregården stopper imidlertid ved den økonomiske forpligtelse. I den kommende tid vil de to virksomheder opfordre andre midt- og vestjyske erhvervsdrivende til at støtte Nr. Vosborg økonomisk ved at forpligte sig til at bruge herregården til arrangementer: - Det er vigtigt, at der fra erhvervslivets side bliver gjort noget nu. Som Nr. Vosborg står, er den mere en skamplet end en fryd. Så det er sidste udkald, hvis vi skal gøre noget. Vi ville alle være tjent med, at Realdania køber den, siger Bent Naur.

Jørgen Zartow fra Zartow A/S er også godt i gang med rekrutteringen af nye støtter til Nr. Vosborg:
- De første fire virksomheder, jeg talte med, sagde ja på stedet, siger han.

Mange arbejder på at sikre Nr. Vosborg
Fra mange sider arbejdes der i øjeblikket på at sikre Nr. Vosborg en fremtid som dynamo for Vestjylland. Udgangspunktet er, at Realdania frem til 1. december i år har sikret sig en køberet til Nr. Vosborg.  Realdanias mål med en erhvervelse er at oprette og restaurere ejendommen i sin helhed, det vil sige at bevare og udvikle et historisk værdifuldt kulturmiljø med bygninger og anlæg samt landskabsmæssige helheder.  

Yderligere oplysninger
Formand for arbejdsgruppen, godsejer Peter Skak Olufsen, tlf. 4083 6083