x

På kanten til noget stort i Faxe

Pressemeddelelse 30. juni 2004

Fakse Kommune har udsendt følgende pressemeddelelse: Det er med glæde at Fakse Kommune præsenterer Projektet ”På kanten til noget stort – Café Biograf/GeoMuseumFakse”.

Projektet er, som det fremgår af projekthæftet, vedtaget af et samlet Byråd den 27. november 2003. Byrådets bevilling til projektet er på kr. 10.524.567. Projektet har baggrund i henvendelsen til Fakse Kommune fra Østsjællands Museum og Café Biografens direktør. Disse to parter skal sammen i bygningen med to biografsale, foyer med café og geologisk museum skabe et attraktivt miljø, der kan fungerer som publikumsmagnet.

”På kanten til noget stort – Café Biograf/GeoMuseumFakse” er et unikt projekt på kanten af det storslåede Fakse Kalkbrud. Fonden Realdania har besluttet at bidrage, selve bygningen bliver noget ganske særligt, idet der er bevilget kr. 1.000.000 til en åben arkitektkonkurrence.

Det lokale erhvervsliv står bag projektet, idet tre store virksomheder med hovedsæde i Fakse - Bryggerigruppen A/S, Faxe Kalk A/S og Haribo Lakrids yder tilsammen et tilskud på kr. 1.600.000.