x

Kortfilm om Realdanias bidrag til bryllupsfestligheder

Pressemeddelelse 5. april 2004

En ny kortfilm fortæller historien om Vor Frue Kirke og sætter fokus på den særegne arkitektur, der præger kronprinseparrets bryllupskirke. Fonden Realdania støtter filmen med en halv mio. kr.
 

Med tykke søjler, der leder tanken hen på guldaldermalernes gengivelser af Pæstum, og Berthel Thorvaldsens billedhuggerkunst som udsmykning er Vor Frue Kirke arkitektonisk noget helt specielt. Nu fortæller arkitekt Bente Lange og filminstruktør Nils Vest historien om domkirkens særegne arkitektur og dens arkitekt C. F. Hansen i en kortfilm.

DR viser den 10 minutter lange film i forbindelse med bryllupsreportagerne fra Kronprins Frederik og Mary Donaldsons bryllup, der jo som bekendt skal stå i netop Københavns senklassicistiske domkirke den 14. maj. Og filmen laves på flere sprog, så også udenlandske tv-seere kan få glæde af den.

”Filmen fortæller historien om en periode i dansk arkitekturhistorie til et bredt publikum, og så er den samtidig Fonden Realdanias bidrag til festlighederne omkring kronprinseparrets bryllup”, siger Hans Peter Svendler, direktør i Fonden Realdania.

Instruktør Nils Vest har tidligere gjort sig bemærket med dokumentarfilmen ”Himmelstigen” om arkitekten Laurids de Thurah og hans snoede spir på Vor Frelser Kirke, mens Bente Lange har arbejdet med emnet i sine bøger ”Københavns Farver” og ”Thorvaldsens Museum”. Kortfilmen om Københavns Domkirke forventes forevist på Dansk Arkitektur Center tirsdag d. 4. maj.

Yderligere oplysninger
Arkitekt MAA, Ph.D Bente Lange, 33933739
Direktør Hans Peter Svendler, Fonden Realdania, 70116666