x

Grænseløs arkitektur - Stjernearkitekter tegner Danmark

Pressemeddelelse 4. juni 2004

Dansk Arkitektur Center har udsendt følgende pressemeddelelse: Sommerens to store arkitekturudstillinger Grænseløs Arkitektur – Stjernearkitekter tegner Danmark og C.F. Møller – From Functionalism to the Future viser en ny fremtid for dansk og international arkitektur. Dansk Arkitektur Center (DAC) og Fonden Realdania har samlet en række af verdens førende arkitekter, som alle bygger i Danmark lige nu. På udstillingen Grænseløs Arkitektur - Stjernearkitekter tegner Danmark kan publikum bl.a. opleve DRs koncertsal af Jean Nouvel, Daniel Libeskinds Dansk Jødisk Museum og Sir Norman Fosters nye elefanthus i Zoo. Udstillingen From Functionalism to the Future, fortæller historien om den internationalt anerkendte danske tegnestue C.F. Møller med et flot udvalg af deres bedste projekter. Begge udstillinger åbner den 5. juni 2004 i Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 Kbh. K. Entré 40 kr. 

Stjernearkitekter tegner Danmark
Efter 250 år stor set uden udenlandske  arkitekter i Danmark, er Danmark igen ved at placere sig på det internationale arkitekturlandkort. Med den engelske arkitekt Sir Norman Fosters elefanthus i Zoo, den franske arkitekt Jean Nouvels højteknologiske koncertsal i DR-byen i Ørestad, den irakiske arkitekt Zaha Hadids tilbygning til Ordrupgaard, Daniel Libeskinds Dansk Jødisk Museum og Coop Himmelb(l)aus Musikkens Hus i Nordjylland får Danmark arkitektur i verdensklasse.

DAC præsenterer i alt ni internationale arkitekter, som har det tilfælles, at de bryder 250 års dansk eneret på at opføre bygninger i Danmark og bidrager med nye radikale bud på fremtidens arkitektur i Danmark - herunder de nye helhedsplaner for Københavns havn med flere tusind nye boliger. DAC præsenterer desuden et udvalg af de internationale arkitekters byggerier i resten af verden.

Dansk arkitektur på verdenskortet 
At arkitekturen er grænseløs understreger udstillingen C.F. Møller - From Functionalism to the Future. Udstillingen præsenterer historien om Danmarks største og ældste danske tegnestue C.F. Møllers, som er verdenskendt for sit store bidrag til den særegne skandinaviske funktionalisme, der tager udgangspunkt i menneskets behov.

I disse år er tegnestuen inde i en rivende udvikling med store udenlandske projekter, der gennemføres fra internationale filialer. På udstillingen får publikum et samlet billede af tegnestuens arbejde og en unik indblik i den danske arkitekturtraditions udvikling gennem et århundrede: fra Århus Universitet fra 1931 til de nyeste store projekter – herunder C.F. Møllers seneste projekt, The Darwin Centre, der skal opføres midt i London i England.

Nye globale perspektiver
De to udstillinger i DAC sætter begge fokus på, hvordan globaliseringen vil virke som en elevator for dansk arkitektur. ”At arkitekturen er blevet grænseløs viser, hvor centralt byggeri står i den uomgængelige globalisering, som vi oplever netop i disse år.

Det er en fantastisk chance for dansk arkitektur, da de åbne grænser både vil åbne verdens øjne for dansk arkitekturs enestående kvaliteter og samtidig vil stille større krav til, at vi bliver ved med at udvikle vores kompetencer", udtaler Kent Martinussen, Direktør i Dansk Arkitektur Center. 

Udstillingen ”Grænseløs Arkitektur” er finansieret af Fonden Realdania.
Udstillingen C.F. Møller - From Functionalism to the Future er produceret af C.F. Møllers tegnestue og er netop hjemvendt fra visning i London.

For yderligere information kontakt:
· Sussi Heimburger, presseansvarlig DAC - tlf: 32 57 19 30 / mobil 2446 8161/ e-mail: sh@dac.dk
· Kent Martinussen, direktør DAC- mobil 26 3719 20
· Birgitte Boesen, Kommunikationschef Fonden Realdania - mobil 29 69 52 20
· Anna Maria Indrio, Partner i CF Møller, tlf.: 32 64 08 44