x

Fremtidens patientstuer

Pressemeddelelse 14. december 2006

Pressemeddelelsen er udsendt i samarbejde med Rigshospitalet Forandringerne i vores syn på sygdomme og patienter kan blandt andet læses på, hvordan vi indretter vores hospitaler. I forbindelse med sit 250 års jubilæum vil Rigshospitalet til næste år sætte fokus på sygehusvæsnets historie - og samtidig gennemføres en undersøgelse blandt patienter og personale om, hvordan man kan udforme og indrette en moderne, tidssvarende patientstue. Undersøgelsen er støttet af Realdania.

Det gør en stor forskel for patienternes, pårørendes og ikke mindst personalets daglige velvære, hvordan patientstuerne er indrettet. Valget af materialer, lys og farver har en stor indflydelse, og der kan også være mange andre hensyn, som det er vigtigt at få sat fokus på. Rigshospitalets netop igangsatte undersøgelse skal skabe et samlet overblik over ønsker og forventninger til fremtidens patientstue.

Store krav til arkitektur og design

Realdania begrundelse for at støtte initiativet er, at undersøgelsens resultater vil kunne bruges bredt indenfor sygehusvæsenet.

Projektleder Marianne Kofoed, siger: "I fremtiden skal byggerier indenfor sundhedssektoren kunne meget mere end i dag. Bygningernes arkitektur og design skal tænkes som en aktiv del af den pleje, som skal styrke patienternes livskvalitet."

"Det er min overbevisning, at vi kan nå langt ved nu at fokusere på de helt nære rammer, som omgiver de fleste patienter under deres behandling og pleje på Rigshospitalet", siger sygeplejedirektør Helen Bernt Andersen og udtrykker glæde over, at Realdania bidrager hertil. "Det er også vigtigt, fordi projektet indgår som en del af vores bestræbelser på at forbedre den patientoplevede kvalitet på Rigshospitalet."

Projektet gennemføres i flere moduler med Arkitektfirmaet Arkitema som konsulent og rådgiver. Som slutprodukt skal der ligge en rapport, der opsummerer projektets formål, forløb og resultater sammen med et antal konkrete anbefalinger til, hvordan fremtidens patientstue kan udformes.

Yderligere oplysninger

Projektleder Marianne Kofoed, Realdania, tlf.: 7011 6666

Sygeplejedirektør Helen Bernt Andersen, Rigshospitalet, tlf.: 3545 4990

Sundhedsfaglig konsulent Paw Skøtt, Rigshospitalet, tlf.: 3545 2232