x

Bevaringsværdig ejendom bliver til boliger for unge med særlige behov

Pressemeddelelse 28. april 2009

Drømmen og muligheden for at få sin egen bolig kan nu blive en realitet for unge med særlige behov i Aalborg. 12 nyindrettede lejligheder står klar til indvielse i den bevaringsværdige ejendom Clementshus i Hasseris ved Aalborg. Den nyrenoverede ejendom bliver indviet den 30. april 2009.

Projektet er gennemført i et samarbejde mellem BUS (Bo- og Udviklingsfonden for borgere med særlige behov), boligselskabet Cimbria og administrationsselskabet Plus – Bolig, og det er økonomisk støttet af Realdania.

"Vi ser dette som et spændende projekt, hvor vi kan medvirke til at skabe optimale boligrammer for en gruppe af unge med særlige behov. Samtidig ser vi Clementshus som et fint demonstrationseksempel på, hvordan en attraktiv og bevaringsværdig bygning finder ny anvendelse," siger projektleder Marianne Kofoed, Realdania.

Efter endt ombygning er de 12 lejligheder i den bevaringsværdige rødstensejendom Clementshus nu forvandlet til et godt sted at bo for unge med særlige behov. Clementshus ligger i fredelige omgivelser i Aalborgs smukkeste villakvarter, Hasseris. Bygningen er blevet totalrenoveret fra inderst til yderst. Facaden er ført tilbage til det oprindelige fra 1915, og med de 12 flotte boenheder og fælles opholds-og aktivitetsrum er det blevet til et unikt botilbud til unge med særlige behov.

Ejendommen omfatter et bofællesskab med selvstændige boliger til sent udviklede unge. Boligerne er etableret som almene familieboliger efter gældende regler. De nye boliger får desuden deres egen venteliste for målgruppen. I kælderen er indrettet et " socialt værested " for såvel beboere som andre interesserede i lokalområdet. Denne kombination af henholdsvis ombygning, renovering og etablering af et bofællesskab er enestående i Danmark.

Carsten Sørensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Ligeværd kalder løsningen for den boligmæssigt største oplevelse han og hans familie har fået gennem alle årene: - "Her vil vore unge kunne få det fællesskab og de boligkvaliteter, som vi altid har drømt om – forhold der er så vigtige for netop denne målgruppe; et virkeligt stort fremskridt for os alle." 

John Hansen, forretningsfører for Plus - Bolig siger om opgaven og Aalborg Byråds godkendelse: "For os som bygherre og administrator, har det været en oplevelse at være med til at tilvejebringe virkelig gode boliger til de unge i målgruppen - ligesom det at gennemføre et byggeri, der rummer så mange forskellige opgaver. At den fysiske del af opgaven er lykkedes, skyldes selvsagt den meget store økonomiske hjælp vi har fået fra Realdania - uden denne støtte var det ikke muligt." 

De nye lejligheder vil blive indviet ved et åbent hus arrangement torsdag 30. april kl. 14.00-16.00, hvor forældre, mulige lejere, naboer samt øvrige interesserede er meget velkomne til at kigge forbi.

Adressen er: Clementshus, Clementsvej 7, Aalborg.