x

17 danske arkitektvirksomheder præsenteres i ny coffee table book fra amerikansk forlag

Pressemeddelelse 5. december 2011

Dansk arkitektur og danske arkitekter fremhæves endnu engang for deres evne til at skabe arkitektur i verdensklasse og for at være med til at brande København som en arkitekturby, der ikke er til at komme udenom. I dag udkommer bogen "a5 COPENHAGEN - Architecture, Interiors, Lifestyle" på det amerikanske forlag ORO editions.

På mere end 400 rigt illustrerede sider har forlaget ORO editions valgt at dedikere deres anden bog i arkitekturserien ”a5 Architecture Series” til København. Den første bog i serien var dedikeret til Los Angeles og de følgende bøger vil præsentere verdensarkitektur i byerne Sao Paulo, Shanghai, Berlin og Singapore.

Med udgangspunkt i København samler og præsenterer ”a5 COPENHAGEN” 17 danske arkitektvirksomheders byggerier inden for de seneste fem år. Bogen giver både en introduktion til de enkelte arkitektvirksomheder og viser i billeder og planer 82 meget forskellige byggerier og projekter, der har haft betydning for Københavns arkitektoniske udvikling og internationale ry som en af verdens mest kreative byer. De 17 arkitektvirksomheder er: 3XN, aart, Arkitema, BIG, COBE, Dissing + Weitling, Entasis, Henning Larsen Architects, Vilhelm Lauritzen, Lundgaard & Tranberg, Arkitektfirma C.F. Møller, Dorte Mandrup Arkitekter, ONV, PLH Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen Architects, SLA, Tegnestuen Vandkunsten.

Udgivelsen fejres ved en boglancering i Dansk Arkitektur Center i dag mandag d. 5. december kl. 14-16, hvor bogens redaktør på a5 COPENHAGEN Ann Videriksen vil præsentere bogen, og der vil være indlæg ved adm. dir. i DAC Kent Martinussen og Københavns Stadsarkitekt, Tina Saaby.

Udgivelsen af a5 COPENHAGEN er finansieret af Realdania.

Ovenstående presseinformation er udsendt af Dansk Arkitektur Center.