x

Fra ide til byggeprogram

Pressemeddelelse 10. februar 2011

Bygherreforeningen præsenterer ny webportal, www.i2p.dk. Udviklingsprojektet Idé til program arbejder med at udvikle viden og værktøjer til at håndtere de problemer og udfordringer, der findes i de tidlige faser af byggeprojekter.

Projektets nye webportal www.i2p.dk samler og formidler projektets forskellige aktiviteter, bl.a. praksisfællesskab, værktøjer og cases, så alle interesserede inden for bygge- og ejendomsbranchen kan få viden, indsigt og redskaber til et bedre byggeforløb.

Værktøjer og cases samlet ét sted

Det er med stor glæde, at Bygherreforeningen kan præsentere Idé til programs nye webportal www.i2p.dk. Webportalen er tiltænkt alle interesserede inden for bygge- og ejendomsbranchen, og skal ses som en kommunikationskanal, hvor fagfolk kan få viden og inspiration til et bedre byggeforløb. Det er samtidig en webportal, hvor fagfolk kan byde ind med deres erfaringer i projektets praksisfællesskab.

Idé til program er et projekt, som hele tiden udvikler nye værktøjer og idéer. Derfor vil der på webportalen løbende blive lagt nye værktøjer, cases og anden inspiration op i takt med, at projektet udvikler sig. Det er altså en webportal, i konstant udvikling.

Praksisfællesskabet har en vigtig rolle i projektet, da det er her, mange af de nye idéer og metoder, der udvikles i projektet, bliver afprøvet og diskuteret. Praksisfællesskabet startede i november 2010, og består af tre spor, henholdsvis Brugerinvolvering, Innovation og Rammer & Forudsætninger. I januar 2011 begyndte deres arbejde for alvor i form af workshops og studieture. Følg med i praksisfællesskabets arbejde og udvikling på webportalen.

Webportalen indeholder også en oversigt over cases, hvor afprøvninger af de udviklede værktøjer, og beskrivelser af udfordringer og resultater fra forskellige interessante byggeprojekter, er beskrevet. Derudover kan læses blogindlæg af inspiratorer, og en oversigt over forskellige arrangementer, der afholdes i forbindelse med projektet findes.

"Folk skal interessere sig for Idé til program-projektet, fordi der er stort potentiale for bedre processer og større værdi i byggeriet. Vi håber med projektet, at revolutionere den måde, man tænker projekters opstart på. Jeg forventer, at websitet bliver dét samlede sted, hvor byggebranchen vil kigge hen, når man har brug for viden og inspiration til de tidlige faser i byggeprocessen," fortæller Bygherreforeningens direktør Henrik L. Bang.

Organisation og samarbejdspartnere

Idé til program er udviklet af Bygherreforeningen sammen med Smith Innovation, og er støttet økonomisk af Realdania og Erhvervs- og Byggestyrelsen – Brugerdreven Innovation. Derudover er EMCON, PLH Arkitekter, Rambøll Danmark, Region Hovedstaden og WITRAZ samarbejdspartnere i projektet.

Projektet løber indtil slutningen af 2012.

Pressemeddelelse udsendt af Bygherreforeningen.