x

Realdania giver Kastrupgård i Tårnby et løft

Pressemeddelelse 5. juli 2011

Kastrupgårdsamlingen forbedrer sine udstillings- og publikumsfaciliteter. Samlingen har til huse i Kastrupgård - et enestående landsted fra 1700-tallet.

Kastrupgårdsamlingen har i godt 40 år været Tårnby Kommunes populære kunstmuseum. Museet har til huse i den enestående Kastrupgård fra midten af 1700-tallet, bygget af kongelig hofstenmester Jacob Fortling, og ligger ikke langt fra Den Blå Planet – det nye Danmarks akvarium, som åbner i foråret 2013.

Tårnby Kommune har længe ønsket at forbedre tilgængeligheden og inddrage ledige bygninger til udstillingsområde. Realdania bidrager nu med 4,4 mio. kr. til en renovering af bygningskomplekset. Det betyder, at hele Kastrupgårdkomplekset dermed kan inddrages til udstillingsformål. Samtidig forbedres publikumsfaciliteterne og tilgængeligheden for bevægelseshæmmede.

Tårnby Kommunes Borgmester Henrik Zimino siger: ”Udvidelsen af udstillingsarealet og den forbedrede tilgængelighed betyder, at kommunen nu får mulighed for at have en permanent udstilling af museets egen kunstsamling i kombination med de populære gæsteudstillinger. Samtidig vil de bevægelseshæmmede få god adgang til at nyde den gamle bygning og de varierende kunstudstillinger. Det er desuden glædeligt, at projektet har muliggjort en forbedret café-betjening, så besøgende også kan sidde udendørs og nyde en kop kaffe efter endt kunstbesøg. Det er et stort ønske, der nu går i opfyldelse, når hele bygningskomplekset kan inddrages til udstillingsformål takket være Realdanias bidrag til projektet.

Projektleder i Realdania, Stine Lea Jacobi siger: ”Kastrupgård har en lang række arkitektoniske kvaliteter. Ikke mindst den fredede hovedbygning. Samtidig danner gårdrummet med stenbelægning og markante løvtræer et rigtig fint uderum. Kvaliteter, som ombygningen nu vil være med til at bevare og styrke.”

Fakta

Kastrupgård var oprindeligt et landsted. De historiske bygninger blev bygningsfredet i 1924 og indrettet til udstillingsformål, efter at Tårnby kommune overtog ejendommen i 1957.

Tårnby Kommune er bygherre på projektet, som har et samlet budget på 8 mio.kr. Heraf bidrager Realdania med 4,4 mio.kr. Ombygningen forventes igangsat i løbet af 2011.

Pressemeddelelsen er udsendt af Tårnby Kommune.