x

Vangede indvier forskønnet bydel og Dan Turèlls Plads

Pressemeddelelse 12. oktober 2011

Vangede bydel er moderniseret med et nyt lokalt handelsstrøg til glæde for handlende, børn, unge og ældre, som nu får et nyt grønt samlingspunkt og en helt særlig skulptur, der hædrer forfatteren Dan Turèll. Det fejres med en stor indvielsesfest lørdag d. 15. oktober.

Vangede Bygade og Dan Turèlls Plads er blevet forskønnet med støtte fra Realdania og Augustinus Fonden. Det fejres med en indvielsesfest lørdag den 15. oktober. Ved indvielsen løftes også sløret for en stor alfabetskulptur i jern på Dan Turèlls Plads, som er en hyldest til den afdøde forfatter.

Bygaden er nu et grønt handelsstrøg med plads til, at både fodgængere, cyklister og biler kan færdes sikkert. Dan Turélls Plads har fået helt nyt liv med ny belægning, træer, alfabetskulptur og en bænk med plads til alle.

- Det er en stor glæde, at der med forskønnelsen er skabt en ny og flot ramme for det lokale handelsstrøg og samtidig et grønt og aktivt samlingspunkt i hverdagen, som tillige indbyder til leg og afslapning for både børn, unge og ældre, siger borgmester Hans Toft.

Ved indvielsen fejres også en stor alfabetskulptur skabt af kunstneren Kenn André Stilling. Skulpturen forestiller forfatteren og digterens arbejdsplads med alle alfabetets bogstaver, naturligvis med bogstaverne D og T som de største.

Alfabetskulpturen på den nye Dan Turèlls Plads er omgivet af en 47 meter lang bænk, som indbyder til afslapning. Borgere, der tager et hvil, kan glæde sig over alfabetets finurligheder og muligheder, men også til en mere trafiksikker grøn Vangede Bygade. Bibliotekspladsen har også fået et løft bl.a. med ny belægning og metalfliser udsmykket med citater af Dan Turèll. Borgerne har selv været med til at bestemme hvilke citater af Dan Turèll, der udsmykker bibliotekspladsen.

- Der er skabt et fint byrum, som formidler overgangen mellem en stor trafikforbindelse og et mere sart byområde, og som skærmer dette område af. Resultatet er et fint og indbydende byrum i en forstad, og det vil være med til at give hele området i Vangede et løft, siger projektleder i Realdania Anne-Mette Gjeraa.

Fakta

  • Vangede Bygade er efter forskønnelsen blevet til et grønt handelsstrøg med plads til, at både fodgængere, cyklister og biler kan færdes sikkert.
  • Dan Turèlls Plads har fået helt nyt liv med ny belægning, træer, alfabetskulptur og en 47 meter lang bænk. Det samme antal år, som Dan Turèll nåede at blive.
  • Forskønnelsen af Vange Bygade og Dan Turèlls Plads er tegnet af 1:1 Landskab
  • Indvielsesdatoen den 15. oktober er valgt, fordi det er Dan Turèlls dødsdag. Han døde den 15. oktober 1993.
  • Kunstneren Kenn André Stilling og Emil Nielsens Smedeværksted står bag alfabetskulpturen.
  • Borgerne har via en afstemning bestemt en del af forskønnelsen af bydelen, nemlig hvilke citater af Dan Turèll, der udsmykker Bibliotekspladsen.
  • Forskønnelsesprojektet er blevet til med støtte fra Realdania og Augustinus Fonden.

Find flere oplysninger om forskønnelsesprojektet på www.gentofte.dk

Pressemeddelelsen er udsendt af Gentofte Kommune.