x

Lydeksperiment på Aalborg Havnefront

Pressemeddelelse 29. august 2012

På torsdag, når festivalen ”Aalborg i rødt” er i fuld gang, vil de besøgende kunne få en anderledes musikoplevelse på Aalborg Havnefront. I den nybyggede Akustisk Pavillon hjælpes musikken på vej af avanceret arkitektur.

Akustisk Pavillon er konstrueret, så den nærmest er et instrument i sig selv og bidrager til den musik, som spilles i den. Torsdag er det Klavs Møller Hansen og Mikkel Egelund Nielsen, som spiller akustisk guitar i den nye pavillon. Det er tre unge arkitekter, der står bag opførslen af pavillonen.

”Udover at give de besøgende en musikalsk oplevelse, så er tanken bag Akustisk Pavillon, at skabe synergi mellem arkitekturen og musikerne. Akustikken har været det centrale omdrejningspunkt i vores arbejde med pavillonen”, siger arkitekt maa og civilingeniør i arkitektur Isak Worre Foged fra tegnestuen AREA.

Mere viden om akustik og arkitektur

Pavillonen er en videreudvikling af en, der blev opstillet ved sidste års ”Aalborg i Rødt”, som kan ses i reduceret form på DAC’s udstilling ’Show me your model’ frem til oktober. Den er skabt til at kunne bruges til både eksperimentel akustisk og elektronisk musik. Den nye udgave af pavillonen skal senere udstilles i København, ved Dansk Arkitektur Center i forbindelse med ”Arkitekturens dag”.

”Pavillonen er et spændende projekt, der arbejder med forbindelsen mellem de akustiske egenskaber og arkitekturen og hvordan de to elementer påvirker hinanden. Vi håber, at dette eksperiment kan være med til at udvide begreberne og skabe større viden blandt arkitekter og andre omkring akustik og arkitektur”, siger direktør Hans-Peter Svendler, Realdania.

FAKTA

Bag ideen til Akustisk Pavillon står:

Isak Worre Foged, Arkitekt MAA og civilingeniør i arkitektur (Partner, AREA)

Anke Pasold, Arkitekt MAA og designer (Partner AREA)

Mads Brath, Civilingeniør i Digital Design (Ejer, Brath)


Partnere

Det Jyske Musikkonservatorium

Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi, Aalborg Universitet

Realdania

Finansiering
Samlet budget: 196.500 kr.

Støtte fra Realdania: 66.500 kr.

Aalborg i Rødt

Programmet for festivalen Aalborg i Rødt