x

Støtte til udviklingen af TimeWorld

Pressemeddelelse 23. april 2012

Udviklingen af en ny international oplevelsesattraktion i Herning får støtte fra Realdania, der bidrager med 4 mio. kroner samt udviklingsrådgivning

MCH er i fuld gang med udviklingen af TimeWorld - en international oplevelsesattraktion i Herning med tid som det centrale omdrejningspunkt. Attraktionen er en del af MCHs fremtidsplan Vision 2025 og projektet gennemføres i tæt samarbejde med Region Midtjylland og Herning Kommune, der bidrager med bl.a. udviklingsfinansiering. Timeworld får nu yderligere støtte til udviklingen fra Realdania. 

- Vi ser store og nyskabende perspektiver i visionen bag oplevelsesattraktionen TimeWorld. Realdania vil derfor gerne være med til at sikre, at projektet indtænkes i en helhedsplan og udvikles både i samklang med de eksisterende aktiviteter og med den overordnede byudvikling for området omkring messecentret i Herning, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Realdania støtter projektet dels med 4 mio. kroner og dels udviklingsrådgivning, herunder kompetencer inden for blandt andet innovation, visionær byudvikling og processtyring. Opbakningen vækker glæde i Herning – både i MCH og på borgmesterkontoret:

- En samarbejdspartner som Realdania har stor betydning for projektet. Det er helt klart en blåstempling og et signal om at fonden lige som os ser muligheden for at udvikle et aktiv, der vil give international genlyd. Vi har i Herning Kommune tidligere haft et rigtig godt samarbejde med Realdania om bl.a. kunstmuseet HEART og Herning Fodbold Eksperiment, og det glæder mig, at det gode samarbejde nu kommer til at fortsætte omkring TimeWorld, siger Hernings borgmester Lars Krarup (V).

- Det er en rigtig god nyhed for MCH. Realdania er en meget professionel organisation som virkelig kan tilføre projektet værdi, og vi ser frem til at de skal være en central del af projektudviklingen Jeg vil gerne sige tak for tilliden og troen på visionen, siger administrerende direktør Georg Sørensen, MCH.

TimeWorld tænkes opført i forbindelse med Jyske Bank BOXEN, MCH Arena og MCH Messecenter Herning og udviklingen løber frem til udgangen af 2013.

FAKTA

TimeWorld er en del af MCHs Vision 2025 og omfatter opførelsen af en international oplevelsesattraktion på i alt 10.000 kvadratmeter. Timeworld skal være stedet hvor gæsterne kan få sjove, spændende og lærerige oplevelser om tid og tiden. TimeWorld tænkes ind som en del af en større bygning på 37.000 kvadratmeter, der bl.a. skal indeholde en 8.000 kvadratmeter stor foyer med plads til særudstillinger og specialevents, restauranter, konference- og mødefaciliteter, wellness-område og hotel.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Messecenter Herning Kongrescenter