x

Odense Musik- og Teaterhus

Pressemeddelelse 4. juni 2013

Odense Musik- og Teaterhus bliver en realitet. Et bredt flertal i Odense Byråd og det danske udviklings- og entreprenørselskab, KPC, nåede i går, den 3. juni 2013, til principiel enighed om hovedvilkår for opførelsen af Odense Musik- og Teaterhus. Byggeriet kan dermed sendes i udbud og gå i gang allerede i begyndelsen af 2014.

Med Odense Musik- og Teaterhus får byen et kreativt og eksperimenterende kulturhus, der blandt andet giver nye og bedre rammer til to af byens store kulturinstitutioner: Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole og Odense Teater. Odense Musik- og Teaterhus bliver desuden et moderne konferencecenter og får egen butik, ligesom der skal etableres 42 ungdomsboliger i tilknytning til huset.

Projektet er blevet til i et tæt samarbejde med Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole og Odense Teater, som begge kan flytte ind i nye omgivelser, når huset står færdigt 2016.

- Odense Musik- og Teaterhus er i høj grad et fælles hus, som både giver de helt rigtige rammer til to af vores kulturinstitutioner og fantastiske muligheder for byen. Huset kommer til at supplere Odense Koncerthus på fornemste vis, og jeg er slet ikke i tvivl om, at både by- og kulturlivet i Odense får et gevaldigt løft med huset. Samtidig vil vi i fremtiden kunne trække endnu flere store konferencer til Odense, så jeg er en meget, meget glad rådmand i dag, siger Steen Møller, by- og kulturrådmand i Odense.

- KPC kender projektet godt, og deres interesse i at investere i projektet viser, at vi står med et rigtigt godt og solidt projekt. Samtidig bekræfter det os også i, at der er investorer, der tror på Odense, siger Steen Møller.

KPC ser et stort potentiale i Odense Musik- og Teaterhus.

- Vi har fulgt projektet længe, og vi føler os helt sikre på, at investeringen i Odense Musik- og Teaterhus er en god investering. Det er et meget visionært projekt, som samtidig er en del af Odenses meget spændende byudvikling, og vi glæder os til at komme i gang, siger koncerndirektør i KPC, Kurt Poulsen.

Partnerskabet bag omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade har samtidig besluttet at investere i parkeringskælderen under Odense Musik- og Teaterhus og integrere den i det samlede parkeringsanlæg under Thomas B. Thriges Gade.

Partnerskabet bag omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade har desuden givet et tilskud på 20 mio. kr. til Odense Musik- og Teaterhus’ foyer, der skal fungere som et overdækket byrum i dagtimerne.

- Odense Musik- og Teaterhus’ foyer bliver et spændende byrum under tag, som mange borgere kan få glæde af. Og ved at samtænke parkeringsanlæggene under Odense Musik- og Teaterhus og Thomas B. Thriges Gade sikrer vi, at begge anlæg får samme høje kvalitet og en optimal funktionel sammenhæng, siger adm. direktør i Realdania, Flemming Borreskov.

Også Odenses borgmester, Anker Boye, er overordentlig tilfreds med, at Odense Kommune og KPC er nået til principiel enighed om projektet.

- Der er virkelig perspektiv i et musik- og teaterhus i Odense. At vi nu er nået til principiel enighed med KPC om projektet, sikrer ikke alene et alsidigt og rigt kultur- og konferenceliv i byen. Det skaber og sikrer også arbejdspladser og omsætning i byen - nu og på længere sigt. Det er en vigtig brik i vores samlede bytransformation, som nu er faldet på plads, siger Odenses borgmester, Anker Boye.

Fakta om Odense Musik- og Teaterhus

  • Samlet areal ca. 32.000 m2
  • Store sal med 1740 siddepladser, foyer med mobil foyerscene, café, restaurant mv. – ca. 13.500 m2 (ejes af Odense Kommune)
  • Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole – ca. 6.100 m2 (ejes af KPC og lejes af Syddansk musikkonservatorium og Skuespillerskole)
  • Odense Teater – ca. 1.100 m2 (ejes af KPC og lejes af Odense Teater)
  • Ungdomsboliger – ca. 2.200 m2 (bygges og ejes af boligorganisation)
  • Butik – ca. 700 m2 (ejes og udlejes af KPC)
  • P-kælder med 245 parkeringspladser – ca. 8.500 m2 (ejes af Partnerskabet for omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade)
  • C.F. Møller er sammen med et team af underrådgivere fra COWI, Gade Mortensen Akustik og AIX theater planning rådgivere på projektet

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Odense Kommune