x

Diamanten er Danmarks bedste renovering

Pressemeddelelse 12. september 2014

En udvikling fra usexet tristesse til oplevelsesrig arkitektur med noget på hjertet. Sådan lød nomineringsudvalgets begrundelse for at nominere sportshallen Diamanten til RENOVER prisen 2014. I går aftes vandt den prisen.

Der var spænding til det sidste hos Madelines på Refshaleøen, der i går lagde hus til kåringen af Danmarks bedste renovering. Repræsentanter fra hele byggebranchen og de nominerede projekter var mødt op til en aften med festmiddag, underholdning og tale fra finansminister Bjarne Corydon, inden det endelig blev afsløret, at Diamanten i Sønderborg fremover kan smykke sig med titlen ”Danmarks bedste renovering 2014”. 

Diamanten er en gammel sportshal i Fynshav i Sønderborg Kommune, som har undergået noget af en forvandling. Med renoveringen er Diamanten gået fra at være lukket, mørk og halvtom til at være lys, levende og bæredygtig – kvaliteter, der gør den berettiget til sit navn, Diamanten. 
 
”Med innovative, bæredygtige løsninger og en ligefrem arkitektur fyldt af viril skaberglæde er Diamanten et overbevisende bud på, hvordan en gammel sportshal kan bearbejdes, så værdifuld identitet opstår. Diamanten viser, at der er håb for Danmarks 1.500 nedslidte og stedmoderligt behandlede sportshaller,” fortæller nomineringsudvalgets formand, Gøsta Knudsen. 
 
Det er et valgkollegium af 67 udvalgte personer fra byggebranchen, der har afgjort, at Diamanten skulle løbe med prisen. De har frem til midten af august kunne stemme på deres favoritprojekt blandt seks nominerede projekter, der var udvalgt blandt 165 indstillede projekter. 
 
Det er andet år i træk, at Realdania og GI uddeler RENOVER prisen til et projekt, der udmærker sig inden for renovering. Det er håbet, at vinderprojektet kan inspirere fremtidige renoveringsprojekter og være med til at sætte fokus på renovering.
Følgende seks projekter var nomineret til RENOVER prisen 2014:

- Diamanten, kulturbyggeri, Augustenborg
- Guldagergaard, kulturbyggeri, Skælskør
- Mirror House, øvrige byggeri, København
- Sverigesgade 4, erhvervsbyggeri, Odense
- Den økologiske renovering, boligbyggeri, Roskilde
- PLH Studio, erhvervsbyggeri, København

Læs mere om de nominerede på renover.dk

PROCESSEN
Projekter kunne indstilles frem til 3. marts, hvorefter et nomineringsudvalg vurderede at ovenstående seks projekter skulle nomineres til prisen. Siden da har et valgkollegium bestående af et bredt udvalg af personer fra byggebranchen stemt om, hvilket projekt der skulle vinde prisen.

NOMINERINGSUDVALGETS MEDLEMMER
Nomineringsudvalget består af en formand og tre medlemmer, som repræsenterer bygherreerfaring, arkitekt- og ingeniørfaglig viden samt de udførende. Nomineringsudvalget er udpeget direkte af styregruppen for RENOVER prisen 2014 og består af:

• Formand for udvalget, Gøsta Knudsen (tidl. stadsarkitekt i Aarhus Kommune)
• Henrik Mielke (direktør, COO, Enemærke & Petersen)
• Torben Esbensen (direktør, Esbensen Rådgivende Ingeniører)
• Karen Mosbech (adm. direktør, Freja Ejendomme)