x

Valg til Realdanias repræsentantskab i Nordsjælland

Pressemeddelelse 3. november 2014

Flere end 950 har tilmeldt sig Realdanias valgmøde torsdag den 13. november i FrederiksborgCentret, Hillerød, hvor Realdania holder valg til sit repræsentantskab i Nordsjælland.

Bestyrelsesformand Michael Brockenhuus-Schack ser frem til valgmødet: ”Medlemmernes engagement er kernen i Realdanias foreningsdemokrati. Dét engagement er drivkraften både i vores demokratiske ledelsesform og i vores filantropiske arbejde. Jeg glæder mig meget til at møde vores medlemmer fra Nordsjælland i FrederiksborgCentret i Hillerød".

På valgmødet i Valggruppe 9 (Nordsjælland) vælges 8 medlemmer fra området til Realdanias repræsentantskab. Der er opstillet følgende 9 kandidater til valget:

  • Agneta Björkman, direktør, Hørsholm
  • Annette Vangstrup, partner, Holte
  • Henrik Lid, direktør, COO, Smørum
  • Jacob Steen Møller, campusdirektør, Søborg
  • Line Røtting Dornan, projektdirektør, Frederiksværk
  • Liselotte Panduro, divisionsdirektør, Vedbæk
  • Mette Glavind, direktør, PhD, Smørum
  • Paul Wiberg-Jørgensen, produktions- & Logistikdirektør, Charlottenlund
  • Thor N. Callesen, direktør, cand. merc., Gentofte

Realdania er en forening med medlemsdemokrati, der arbejder filantropisk på basis af sin investeringsvirksomhed. Realdanias repræsentantskab har 109 medlemmer. De fører blandt andet tilsyn med, at bestyrelse og direktion yder deres bedste i realiseringen af Realdanias formål og strategier. De vælger bestyrelse, vælger revision, godkender årsrapport og godkender vedtægterne. Repræsentantskabets medlemmer formidler også viden om Realdania til deres egne netværk, videregiver deres private og professionelle erfaringer til Realdania og følger på forskellig vis med i, hvad der debatteres i det byggede miljø. Medlemmerne af repræsentantskabet vælges for en fireårig periode. 

På valgmødet fortæller bestyrelsesformand Michael Brockenhuus-Schack og adm. direktør Jesper Nygård om Realdanias filantropiske strategi, foreningens medlemsaktiviteter, investeringsvirksomhed og det filantropiske arbejde i Nordsjælland samt resten af landet. Herefter har medlemmerne mulighed for at stille spørgsmål.

I Nordsjælland har Realdania blandt andet været med til at opføre Kulturhavn Kronborg og etablere Måløvaksen, der sammenbinder Måløv by og den nye bydel Søndergård. Realdania har også været med i restaureringen af Is- og Barkehuset samt Gilleleje Remise. Og Zaha Hadids tilbygning til Ordrupgaard Museum er også opført med støtte fra Realdania.

Realdania har siden 2000 arbejdet for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø. På 14 år er det blevet til ikke mindre end 2.611 store og små filantropiske projekter, bredt fordelt i Danmark. Realdania har bidraget til de 2.611 filantropiske projekter med samlet 15 mia. kr. 

Frist for tilmelding til valgmødet

Der er tilmeldingsfrist for medlemmer frem til den 7. november. Det kan enten ske via e-mail til valg@realdania.dk eller på telefon 33 18 01 15.

Valggruppe 9 dækker Allerød, Ballerup, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal.